5 æg | |
Røget sild (1 per kuvert) | |
2 spsk. salt | |
2 spsk. sukker | |
10 ferske sildefileter med hoved og hale (uden indmad) | |
½ kg rygesmuld (fin træflis) | |
Urtecreme | |
½ bundt purløg | |
1 bakke karse | |
¼ bundt løvstikke | |
3 dl creme fraiche (38 %) | |
Saft af ½ citron | |
4 spsk. kapers | |
1 spsk. grov sennep | |
Salt og peber | |
Pynt | |
Almindelig fuglegræs (alternativt brøndkarse) |
1 Færdig | Røget sildBland salt og sukker, og fordel blandingen ud over sildefileterne. Sæt fileterne på køl, og lad dem trække i 24 timer. Tænd op i grillen med kul som normalt. Når kullene er varme, lægges rygesmuldet i en foliebakke (alternativt sølvpapir). Sæt bakken ned på de varme |
2 Færdig | DerefterFjern skind, ben, hoved og hale fra den røgede sild. Kog æggene. Pil dem, og del dem på midten. |
3 Færdig | UrtecremeSnit purløgene fint, klip karsen, og hak løvstikken fint. Hæld creme fraichen i en skål sammen med citronsaft, de hakkede krydderurter, kapers og grov sennep. Rør det hele sammen, og smag til med salt og peber. |
4 Færdig | ServeringLæg den røgede sild på et stykke rugbrød, der er smurt med fedt. Læg urtecremen oven på silden og et halvt æg oven på urtecremen. Pynt eventuelt med fuglegræs. |