• Home
  • Dansk
  • Varmrøget sild med æg og urtecreme
Varmrøget sild med æg og urtecreme

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

5 æg
Røget sild (1 per kuvert)
2 spsk. salt
2 spsk. sukker
10 ferske sildefileter med hoved og hale (uden indmad)
½ kg rygesmuld (fin træflis)
Urtecreme
½ bundt purløg
1 bakke karse
¼ bundt løvstikke
3 dl creme fraiche (38 %)
Saft af ½ citron
4 spsk. kapers
1 spsk. grov sennep
Salt og peber
Pynt
Almindelig fuglegræs (alternativt brøndkarse)

Varmrøget sild med æg og urtecreme

Fra bogen 'SILD a la Palægade' / Foto: Mikkel Adsbøl

Sådan gør du

1
Færdig

Røget sild

Bland salt og sukker, og fordel blandingen ud over sildefileterne. Sæt fileterne på køl, og lad dem trække i 24 timer. Tænd op i grillen med kul som normalt. Når kullene er varme, lægges rygesmuldet i en foliebakke (alternativt sølvpapir). Sæt bakken ned på de varme
kul, så rygesmuldet begynder at ryge. Læg grillristen på, og læg fileterne på grillristen. Læg låg på grillen. Lad fileterne ligge på grillen i 15 minutter (bemærk, at sildene ikke skal
grilles, men varmrøges). Sildene kan serveres direkte eller lægges på køl til senere brug.

2
Færdig

Derefter

Fjern skind, ben, hoved og hale fra den røgede sild. Kog æggene. Pil dem, og del dem på midten.

3
Færdig

Urtecreme

Snit purløgene fint, klip karsen, og hak løvstikken fint. Hæld creme fraichen i en skål sammen med citronsaft, de hakkede krydderurter, kapers og grov sennep. Rør det hele sammen, og smag til med salt og peber.

4
Færdig

Servering

Læg den røgede sild på et stykke rugbrød, der er smurt med fedt. Læg urtecremen oven på silden og et halvt æg oven på urtecremen. Pynt eventuelt med fuglegræs.

affogato
previous
Drunken Affogato
next
Kryddersild med bolsjebeder og blomster

Add Your Comment