Vaniljecheesecake med rabarber

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Kiksebund
120 g havrekiks
60 g smør
1 kagering (16 cm i diameter)
Cheesecakefyld
3 blade husblas
Saft af 1 citron
400 g flødeost
150 g græsk yoghurt 10%
100 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
1 rund silikoneform eller kagering med film i bunden (16 cm i diameter)
Rabarberglaze
6 blade husblas
300 g koncentreret rabarbersaft
Pynt
Små lyserøde orkidéer

Vaniljecheesecake med rabarber

Af: Maja Ambeck Vase

Sådan gør du

1
Færdig

Kiksebund

Blend kiksene til krummer og kom dem i en skål. Smelt smørret og rør det i kiksekrummerne.
Fordel massen i kageringen og tryk den godt sammen med fingrene. Kom bunden i køleskabet.

2
Færdig

Cheesecakefyld

Udblød husblassen i koldt vand. Varm citronsaften op i en lille gryde og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm.

Pisk flødeost, græsk yoghurt, sukker og vaniljekorn let og luftigt i en skål. Vend forsigtigt den håndvarme citronsaft i ostemassen. Fordel cheesecakemassen i silikoneformen eller kageringen og sæt den i fryseren i min. 3 timer eller natten over.

3
Færdig

Rabarberglaze

Udblød husblassen i koldt vand. Varm forsigtigt rabarbersaften op i en gryde og tag gryden af varmen. Vrid husblas fri for vand og rør den ud i den varme rabarbersaft. Lad saften køle af til håndvarm.

Kom den frosne cheesecakemasse oven på kiksebunden og placer kagen på en rist. Hæld den håndvarme rabarberglaze udover. Gentag et par gange for et tykkere lag glaze. Lad kagen tø op på et fad i køleskabet i min. 3 timer.

previous
Saltkaramelis med popcorn
next
Æbletærte

Add Your Comment