Kiksebund | |
120 g havrekiks | |
60 g smør | |
1 kagering (16 cm i diameter) | |
Cheesecakefyld | |
3 blade husblas | |
Saft af 1 citron | |
400 g flødeost | |
150 g græsk yoghurt 10% | |
100 g sukker | |
Korn af 1 vaniljestang | |
1 rund silikoneform eller kagering med film i bunden (16 cm i diameter) | |
Rabarberglaze | |
6 blade husblas | |
300 g koncentreret rabarbersaft | |
Pynt | |
Små lyserøde orkidéer |
1 Færdig | KiksebundBlend kiksene til krummer og kom dem i en skål. Smelt smørret og rør det i kiksekrummerne. |
2 Færdig | CheesecakefyldUdblød husblassen i koldt vand. Varm citronsaften op i en lille gryde og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk flødeost, græsk yoghurt, sukker og vaniljekorn let og luftigt i en skål. Vend forsigtigt den håndvarme citronsaft i ostemassen. Fordel cheesecakemassen i silikoneformen eller kageringen og sæt den i fryseren i min. 3 timer eller natten over. |
3 Færdig | RabarberglazeUdblød husblassen i koldt vand. Varm forsigtigt rabarbersaften op i en gryde og tag gryden af varmen. Vrid husblas fri for vand og rør den ud i den varme rabarbersaft. Lad saften køle af til håndvarm. Kom den frosne cheesecakemasse oven på kiksebunden og placer kagen på en rist. Hæld den håndvarme rabarberglaze udover. Gentag et par gange for et tykkere lag glaze. Lad kagen tø op på et fad i køleskabet i min. 3 timer. |