5 små rødbeder | |
1 stang grand cru Bora Bora-vanilje | |
2 dl vand | |
2 dl rørsukker | |
1 ½ dl pasteuriserede hvider | |
3 ½ dl hybensirup | |
150 g sukker | |
500 g græsk yoghurt 10 % |
1 Færdig | FørstPisk hviderne luftige og stive. Kog 1½ deciliter hybensirup og 150 g sukker til 120 grader. Hæld blandingen langsomt i hviderne, og pisk, til de bliver køligere. Smør to tredjedele ud på silikonemåtter, og lad dem tørre i ovnen natten over ved 100 grader. Gem resten i en sprøjtepose på køl. |
2 Færdig | DerefterTænd ovnen på 150 grader. Skær 4 rødbeder i skiver. Kog en sirup af vandet, rørsukkeret og en vaniljestang, der er flækket. Hæld siruppen over rødbederne, og bag dem 1-2 timer, til de er møre. |
3 Færdig | Til sidstPisk yoghurten samt 2 deciliter af hybensiruppen til en ensartet masse. Anret rødbederne med yoghurten og den rå marengs. Brænd den rå marengs let med en gasbrænder. Skær crudite af den sidste rødbede, og anret hen over. Læg til sidst den tørre marengs over og servér. |