Vaniljebagte rødbeder, hyben og yoghurt

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

5 små rødbeder
1 stang grand cru Bora Bora-vanilje
2 dl vand
2 dl rørsukker
1 ½ dl pasteuriserede hvider
3 ½ dl hybensirup
150 g sukker
500 g græsk yoghurt 10 %

Vaniljebagte rødbeder, hyben og yoghurt

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Pisk hviderne luftige og stive. Kog 1½ deciliter hybensirup og 150 g sukker til 120 grader. Hæld blandingen langsomt i hviderne, og pisk, til de bliver køligere. Smør to tredjedele ud på silikonemåtter, og lad dem tørre i ovnen natten over ved 100 grader. Gem resten i en sprøjtepose på køl.

2
Færdig

Derefter

Tænd ovnen på 150 grader. Skær 4 rødbeder i skiver. Kog en sirup af vandet, rørsukkeret og en vaniljestang, der er flækket. Hæld siruppen over rødbederne, og bag dem 1-2 timer, til de er møre.

3
Færdig

Til sidst

Pisk yoghurten samt 2 deciliter af hybensiruppen til en ensartet masse. Anret rødbederne med yoghurten og den rå marengs. Brænd den rå marengs let med en gasbrænder. Skær crudite af den sidste rødbede, og anret hen over. Læg til sidst den tørre marengs over og servér.

previous
Svinekotelet, gulerødder, cremefraiche
next
Lammekarry med yoghurt og fladbrød

Add Your Comment