1 vandmelon (cirka 3 kg), skåret over i to | |
1 spsk olivenolie | |
200 g halloumi eller vegansk halloumi, skåret i terninger | |
100 g blandede cherrytomater, skåret i halve | |
1 dåse (400 g) kikærter, skyllet og afdryppet | |
2 håndfulde feldsalat eller grøn salat efter eget valg | |
8 kviste mynte, kun bladene | |
3 spsk ekstra jomfruolivenolie | |
2 spsk limesaft | |
Havsalt, efter behag | |
Ved servering | |
Ristede græskarkerner | |
Limebåde |
Det her er en af vores families sommerlivretter. Den er superfrisk, og vandmelonen giver en perfekt modvægt til den salte halloumi. Salaten ser sjov ud, når den serveres i en ‘vandmelonskål’, men du kan selvfølgelig også bruge en almindelig skål. Til børnene kommer vi bare limesaft, mynteblade og olivenolie på salaten, og til os selv opgraderer vi den med en lidt mere krads krydderurtesauce.
En hjælpende hånd: Lad børnene hjælpe med at tage vandmelonkødet ud med en ske. Det holder dem beskæftiget, mens du forbereder de andre trin.
1 Færdig | FørstLad en kniv glide rundt langs indersiderne af de to halve vandmeloner, cirka 1 cm fra skallen. Skær kødet i stykker, tag dem ud og sæt dem til side, mens du gemmer de udhulede skaller, så de kan bruges som skåle senere. |
2 Færdig | DerefterVarm olien på en mellemstor pande og steg halloumien ved middel-høj varme i nogle få minutter på hver side, eller til den er gylden. Skær imens vandmelonkødet i terninger og kom dem op i en stor skål sammen med tomaterne. Sæt skålen til side. |
3 Færdig | Til sidstNår osten er stegt, tages den af varmen. Kom den i skålen sammen med de øvrige ingredienser og vend det godt sammen. Server straks salaten i vandmelonskålene, toppet med et drys græskarkerner og nogle limebåde. |