Vandmelonskåle med salat og halloumi

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 vandmelon (cirka 3 kg), skåret over i to
1 spsk olivenolie
200 g halloumi eller vegansk halloumi, skåret i terninger
100 g blandede cherrytomater, skåret i halve
1 dåse (400 g) kikærter, skyllet og afdryppet
2 håndfulde feldsalat eller grøn salat efter eget valg
8 kviste mynte, kun bladene
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk limesaft
Havsalt, efter behag
Ved servering
Ristede græskarkerner
Limebåde

Vandmelonskåle med salat og halloumi

Foto og opskrifter: fra bogen 'Little Green Kitchen'

Det her er en af vores families sommerlivretter. Den er superfrisk, og vandmelonen giver en perfekt modvægt til den salte halloumi. Salaten ser sjov ud, når den serveres i en ‘vandmelonskål’, men du kan selvfølgelig også bruge en almindelig skål. Til børnene kommer vi bare limesaft, mynteblade og olivenolie på salaten, og til os selv opgraderer vi den med en lidt mere krads krydderurtesauce.

En hjælpende hånd: Lad børnene hjælpe med at tage vandmelonkødet ud med en ske. Det holder dem beskæftiget, mens du forbereder de andre trin.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Lad en kniv glide rundt langs indersiderne af de to halve vandmeloner, cirka 1 cm fra skallen. Skær kødet i stykker, tag dem ud og sæt dem til side, mens du gemmer de udhulede skaller, så de kan bruges som skåle senere.

2
Færdig

Derefter

Varm olien på en mellemstor pande og steg halloumien ved middel-høj varme i nogle få minutter på hver side, eller til den er gylden. Skær imens vandmelonkødet i terninger og kom dem op i en stor skål sammen med tomaterne. Sæt skålen til side.

3
Færdig

Til sidst

Når osten er stegt, tages den af varmen. Kom den i skålen sammen med de øvrige ingredienser og vend det godt sammen. Server straks salaten i vandmelonskålene, toppet med et drys græskarkerner og nogle limebåde.

previous
Pandekager
next
Fyldte regnbuetomater

Add Your Comment