200 g mørk chokolade | |
300 g smør | |
6 æg | |
500 g brun farin | |
180 g hvedemel | |
100 g valnøddekerner | |
65 g rødbedesaft | |
100 g æggehvider | |
150 g sukker |
1 Færdig | FørstSmelt smør og chokolade sammen. Lad det køle ned. Tænd en ovn på 180 grader. |
2 Færdig | DerefterPisk den brune farin og æggene luftige. Når chokolade/smørmassen er kølet ned, vendes den sammen med æggesnapsen. Vend den i lidt ad gangen, og sørg for, at massen er homogen. |
3 Færdig | OgSigt hvedemelet i massen, og vend med en dejskraber, til massen er ens. Vend valnøddekerner i, og hæld kagemassen i en smurt form. Bag midt i ovnen i 15-20 minutter. |
4 Færdig | OgKog sukker og rødbedesaft op til cirka 110 grader. Imens sukkerlagen koges op, piskes hviderne helt luftige og stive. Når sukkermassen er varm nok, hældes den lidt ad gangen i hviderne, mens der piskes kraftigt. Lad marengsen køre, til den er kølet lidt ned. Hæld den i en sprøjtepose, og hold den ved stuetemperatur. |
5 Færdig | Til sidstAnret chokoladekagen i brud med dutter af rødbedemarengs omkring. Slut eventuelt af med at pynte tallerkenen med flormelis og cremefraiche. |