• Home
  • Bagværk
  • Valnøddechokoladekage med cremefraiche og rødbedemarengs
Valnøddechokoladekage med cremefraiche og rødbedemarengs

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g mørk chokolade
300 g smør
6 æg
500 g brun farin
180 g hvedemel
100 g valnøddekerner
65 g rødbedesaft
100 g æggehvider
150 g sukker

Valnøddechokoladekage med cremefraiche og rødbedemarengs

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Smelt smør og chokolade sammen. Lad det køle ned. Tænd en ovn på 180 grader.

2
Færdig

Derefter

Pisk den brune farin og æggene luftige. Når chokolade/smørmassen er kølet ned, vendes den sammen med æggesnapsen. Vend den i lidt ad gangen, og sørg for, at massen er homogen.

3
Færdig

Og

Sigt hvedemelet i massen, og vend med en dejskraber, til massen er ens. Vend valnøddekerner i, og hæld kagemassen i en smurt form. Bag midt i ovnen i 15-20 minutter.

4
Færdig

Og

Kog sukker og rødbedesaft op til cirka 110 grader. Imens sukkerlagen koges op, piskes hviderne helt luftige og stive. Når sukkermassen er varm nok, hældes den lidt ad gangen i hviderne, mens der piskes kraftigt. Lad marengsen køre, til den er kølet lidt ned. Hæld den i en sprøjtepose, og hold den ved stuetemperatur.

5
Færdig

Til sidst

Anret chokoladekagen i brud med dutter af rødbedemarengs omkring. Slut eventuelt af med at pynte tallerkenen med flormelis og cremefraiche.

previous
Gråand, hybenkompot, rosenkål og brunet smør
next
Andebryst glaseret i balsamico, stegte oliven, timian og figner

Add Your Comment