¼ l vand | |
1 dl flydende surdej | |
15 g gær | |
100 g rugmel | |
450 g hvedemel | |
40 g honning | |
100 g valnødder | |
15 g salt |
1 Færdig | FørstBland alle dele sammen, og ælt i 6-8 minutter ved høj hastighed på en køkkenmaskine, til dejen er elastisk. Lad dejen hæve i skålen til dobbelt størrelse. |
2 Færdig | DerefterNår dejen er hævet godt op, varmer du ovnen op til maksimal varme. Sæt en god jerngryde med låg på ind i ovnen, så også den bliver varm. |
3 Færdig | OgKom et stykke bagepapir i bunden (pas på du ikke brænder dig!). Vend dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, uden af slå for meget luft ud. Fold den tre gange ind mod midten, og kom den herefter, med folderne nedad, over i den varme gryde. Kom låget på med det samme, og sæt den ind i ovnen. |
4 Færdig | Til sidstKom gryden i ovnen, og bag ved 250 grader i 25 minutter. Tag ikke låget af undervejs. |