Unghane med korn, ramsløg og ærter

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 stk. unghanebryst
50 g perlebyg
50 g perlespelt
1 spsk smør
1 god spsk gedefriskost
3 spsk olivenolie
1 bdt. forårsløg
1 stk. hvidløg
2 dl hvidvin
½ l hønsefond
4-5 stk. radiser
1 kg ærter
2 spsk æbleeddike
Toppe af forårsløg (fintsnittet)
1 bdt. ramsløg
1 dl olie
Salt
Peber
Sukker

Nutritional information

Unghane med korn, ramsløg og ærter

Af: Mads Tiedemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Blend ramsløgene med olien, til det bliver til puré, og sæt puréen på køl. Det gør ikke noget, at olien skiller fra, når den står på køl. Den bruger du til vinaigretten.

2
Færdig

Derefter

Når du skal lave dine korn, snitter du forårsløg og hvidløg og sauterer dem i smør og olivenolie. Begge slags korn tilsættes og ristes af, til de kan duftes. Tilsæt nu hvidvinen, og kog den ind. Hønsefonden tilsætter du lidt efter lidt, til kornene er møre, men stadig har bid. Lige inden servering tilsætter du friskosten og ramsløgspuréen efter smag. Smag til med salt og peber.

3
Færdig

Og

Bælg ærterne, og sæt dem til side. Juice ærtebælgene på en juicer, eller blend dem godt og grundigt, inden du lader dem dræne i et klæde natten over på køl. Du skal bare bruge et par skefulde til vinaigretten.

4
Færdig

Og

Steg dit unghanebryst sprødt og gyldent på begge sider, og lad det hvile i fem minutter, inden du skærer det i skiver. Krydr med salt og peber.

5
Færdig

Og

Til sidst laver du vinaigretten. Pisk olien fra ramsløgene, ærtejuicen og eddiken sammen med lidt salt og sukker (og evt. spidsen af en teske dijonsennep). Skær radiserne i grove tern, og vend dem i vinaigretten sammen med ærterne og de snittede forårsløgtoppe.

6
Færdig

Til sidst

Anrettes som på billedet.

previous
Koldskål med blåbær og knuste kammerjunkere med malt og kakao
next
Skildpadder

Add Your Comment