Galettedej | |
90 g fuldkornsmel, fx grahamsmel (ca. 1½ dl) | |
120 g hvedemel (ca. 2 dl) | |
1 tsk. groft salt | |
25 g Vesterhavsost, fintrevet (ca. 1 dl) | |
75 g blødt smør i mindre stykker | |
¾ dl yoghurt naturel eller A38 | |
Fyld | |
12-14 modne tomater, fx cocktailtomater (ca. 500 g) | |
1 fed hvidløg | |
Frisk timian, gerne citrontimian | |
1 tsk. sukker | |
1 spsk. olivenolie | |
1 tsk. groft salt | |
Friskkværnet peber | |
Pynt | |
3 spsk. pinjekerner | |
25 g Vesterhavsost, fintrevet (ca. 1 dl) |
1 Færdig | FørstSæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Start med at komme alle ingredienserne til dejen i en skål. Ælt det med hænderne, til du har en sammenhængende dej. Pak den i plastfolie, og kom den på køl, mens du laver fyldet. |
2 Færdig | DerefterSkær tomaterne i kvarte eller i sjettedele. Hak hvidløgsfedet fint og tag bladene af timianstilkene – 2 tsk. blade. Vend tomater med hvidløg, sukker, 1 tsk. af timianbladene, olivenolie, salt og godt med friskkværnet peber. |
3 Færdig | OgRul dejen ud til en cirkel, ca. 30 cm i diameter og 2-3 mm tyk. Læg den på et stykke bagepapir. Hæld overskydende væde fra fyldet, og fordel det på midten af dejen, så der er 2-3 cm fri langs kanten. Drys fyldet med den sidste tsk. timianblade, pinjekerner og revet ost. Fold kanten ind over den yderste del af fyldet. Træk bagepapiret med galetten over på den varme bageplade. |
4 Færdig | Til sidstBag tomatgaletten midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 200°. |