2 tomater | |
2 avocadoer | |
4 skiver rugbrød | |
4 spsk hytteost | |
1 tsk fintrevet skal fra økologisk citron | |
1 spsk karse | |
Salt og friskkværnet peber |
En virkelig dejlig rugbrødsmad om sommeren, når tomaterne smager bedst. Jeg har spist sådanne madder det meste af mit liv, og jeg har for nylig fundet opskriften i en kogebog fra 1949 sammen med en masse forslag til, hvordan man spiser tomater på rugbrød!
1 Færdig | FørstSkær tomaterne i halve, fjern kernerne med en teske, og skær tomatkødet i strimler. Halvér avocadoerne, fjern stenene, træk skallen af, og skær avocadokødet i skiver. |
2 Færdig | Til sidstFordel avocadoskiverne på brødet, læg tomatstrimler ovenpå. Læg derefter en stribe hytteost på toppen, og drys med citron-skal og karse. Krydr med salt og peber. Servér straks. |