Tomahawk à la wienerschnitzel

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 tomahawk-bøf
200 g smør
6-7 ansjoser
1 peberrod
1 citron
2 spsk. kapers
Salt og peber
1 håndfuld salvie

Tomahawk à la wienerschnitzel

Af: Nicolai og Eva Tram, 'Bogen om bålmad'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd bålet og lad det brænde op til gløder.

2
Færdig

Derefter

Læg smørret i en kasserolle og sæt den i gløderne, lad smørret bruse op, så vallen begynder at stege. Når du kan se, at vallen virker mørk, og den klare del af smørret har skiftet farve fra gult til lysebrunt, tages den fra varmen, og vallen sigtes fra.

3
Færdig

Og

Hak ansjoserne fint, skræl peberroden og skrab den fra top mod rod med en skarp kniv. Skær citronen i fileter og tilsæt hele herligheden sammen med kapers til det brunede smør.

4
Færdig

Og

Krydr bøffen rundhåndet med salt og peber og læg den direkte i de varme gløder. Tilbered den i 12-15 minutter i alt, men vend den hvert minut undervejs.

5
Færdig

Til sidst

Læg bøffen på et skærebræt og lad den hvile i 5 minutter, hæld det brunede smør med indhold udover og pluk friske salvieblade over til sidst.

previous
Helleflynder “flambadou”
next
Kylling “frango no churrasco”

Add Your Comment