7,5 dl sukkerfri sojamælk | |
Sukker | |
Ca. 2 spsk kvalitetssoja | |
Sort peber og evt. hvid peber | |
2 bakker tomater | |
3 bundter grønne asparges | |
Lidt havsalt | |
4 papirstynde skiver rugbrød | |
Iskoldt vand | |
Ca. 100-200 g hvedemel | |
Smagsneutral rapsolie | |
God ekstra jomfruolivenolie | |
½ citron | |
Ca. 1 tsk dijonsennep |
1 Færdig | FørstSkær de tynde rugbrødsskiver i trekanter. Varm ovnen op til 180 grader. Pensl med rigeligt med olivenolie, og drys med salt. Tag rugbrødschipsene ud efter cirka 20 minutter. Pensl dem gerne en ekstra gang med olie. Bland koldt vand og mel til en homogen blanding i et lille fad med et piskeris. Tilsæt lidt salt og sæt dejen på køl. |
2 Færdig | DerefterBland en halv kop sojamælk med citronsaft og dijonsennep. Hæld i en blender. Blend på laveste niveau, og hæld rapsolie i, til du opnår en cremet konsistens. Smag jævnligt til med salt, hvid peber, citron og sennep. |
3 Færdig | OgKom olivenolie på en pande. Tilsæt hele tomater, når panden er varm. Skru ned for varmen. Lad tomaterne blive bløde, men de skal stadig beholde deres form. Tilsæt cirka en halv liter sojamælk og sojasauce. Smag til med sukker, salt og peber og evt. ekstra sojasauce. Skru lidt ned, og lad saucen koge ind. |
4 Færdig | OgKnæk aspargesene i enderne. Vend stilken i mel. Hæld smagsneutral rapsolie i en gryde. Tjek, om olien er varm nok ved at komme en lille klump dej i olien. Hvis den når op til overfladen på cirka 4 sekunder, er olien klar. Skru ned på mediumvarme. Vend aspargesstilkene i dejen. Sørg for, at der ikke kommer alt for meget dej på, men bare et tyndt lag. Læg de friterede asparges på fedtsugende papir. De sprøde dejkugler, der løsriver sig fra aspargesene ved friturestegning, smager godt som sprødt element eller topping på andre retter. |
5 Færdig | Til sidstTilsæt rugbrødschips, når saucen er velsmagende. Det gør ikke noget, at chipsene suger af saucen. |