Sushiris

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

300 g sushiris
330 ml koldt vand
Riseddike
4 spsk japansk riseddike
2 spsk sukker
½ tsk salt

Sushiris

Foto: Steffanie Nordahl Jakobsen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at lave din riseddike. Opvarm eddike, salt og sukker i en gryde. Det må ikke koge. Rør rundt, indtil sukker og salt er opløst. Afkøl herefter blandingen.

2
Færdig

Derefter

Når du skal lave dine sushiris, kommer du risen i en skål og fylder den med koldt vand. Vask risen, og kassér vandet, når det er hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Dæk risene med koldt vand, og lad dem stå i 30 minutter.

3
Færdig

Og

Hæld nu risene i en tykbundet gryde, og dæk dem med et tætsiddende låg. Bring risene i kog over middelvarme. Lyt til, hvornår vandet koger, løft aldrig låget. Lad vandet koge i 5 minutter. Skru eventuelt lidt ned, hvis der er for meget tryk på.

4
Færdig

Og

Skru ned på laveste blus, og lad det simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen, og lad den stå i 10 minutter - løft ikke låget. Når risene har trukket færdig, kommer du dem over i et fad. Fordel riseddiken jævnt over risene, og lad dem dampe af. Efter 10-15 minutter vender du risene, så den anden side også damper af.

5
Færdig

Til sidst

Efter 10 minutter flytter du risen til en skål og dækker den med et rent, fugtigt klæde. Når de er helt kolde, er de klar til brug.

previous
Vitaminbombe
next
Maki med laks og jordbær

Add Your Comment