300 g sushiris | |
330 ml koldt vand | |
Riseddike | |
4 spsk japansk riseddike | |
2 spsk sukker | |
½ tsk salt |
1 Færdig | FørstStart med at lave din riseddike. Opvarm eddike, salt og sukker i en gryde. Det må ikke koge. Rør rundt, indtil sukker og salt er opløst. Afkøl herefter blandingen. |
2 Færdig | DerefterNår du skal lave dine sushiris, kommer du risen i en skål og fylder den med koldt vand. Vask risen, og kassér vandet, når det er hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Dæk risene med koldt vand, og lad dem stå i 30 minutter. |
3 Færdig | OgHæld nu risene i en tykbundet gryde, og dæk dem med et tætsiddende låg. Bring risene i kog over middelvarme. Lyt til, hvornår vandet koger, løft aldrig låget. Lad vandet koge i 5 minutter. Skru eventuelt lidt ned, hvis der er for meget tryk på. |
4 Færdig | OgSkru ned på laveste blus, og lad det simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen, og lad den stå i 10 minutter - løft ikke låget. Når risene har trukket færdig, kommer du dem over i et fad. Fordel riseddiken jævnt over risene, og lad dem dampe af. Efter 10-15 minutter vender du risene, så den anden side også damper af. |
5 Færdig | Til sidstEfter 10 minutter flytter du risen til en skål og dækker den med et rent, fugtigt klæde. Når de er helt kolde, er de klar til brug. |