# × luk
0 0
Stuvet grønkål, perlehøne og syltede løg

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 perlehøner
5 dl creme fraiche med høj fedtprocent
1 pose grønkål
1 pose flæskesvær fra slagteren
1 agurk
1 bdt. dild
2-3 dl hønsefond
2 citroner
Lidt smør
10 små løg
5 dl æbleeddike
5 dl vand
5 dl sukker
1 laurbærblad
Salt
Peber

Stuvet grønkål, perlehøne og syltede løg

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd din ovn på 180 grader. Gnid perlehønerne med lidt smør, salt og peber. Sæt dem midt i ovnen, og steg dem cirka 60 minutter. Hold dog øje med dem efter 45 minutter, da de godt allerede kan være færdige her.

2
Færdig

Derefter

Sæt en lille gryde med vand og salt over. Blancher 200 gram grønkål i 15 sekunder, og læg det omgående i isvand for at bevare farven og vitaminerne. Skræl agurken, og fjern kernehuset. Skær den i ønsket størrelse. Blanchér den på samme måde som kålen.

3
Færdig

Og

Lun cremefraichen op ved svag varme. Når den er varmet op, smager du den til med hønsefond og saft og skal fra en citron. Hak grønkålen fint, og tilsæt den til cremefraichen. Tilsæt også agurkerne, og lad stuvningen koge lidt ind.

4
Færdig

Og

Varm en pande uden fedt godt op. Halvér løgene, og steg dem, til de dufter sødt, og har fået godt med farve. Kog eddike, vand, sukker og laurbærblad op. Tag løgene af panden, og læg dem i en skål. Hæld den varme syltelage over løgene, og lad dem trække mindst 15 minutter. Løgene kan du i øvrigt lade ligge i lage i dagevis.

5
Færdig

Og

Skær bunden af løgene, og del dem ud i individuelle skaller. Tag cirka 1-2 spiseskefuld syltelage op, og lun det i en lille gryde. Lun løgene med. Når perlehønerne er færdige, piller du kødet fra skroget. Krydr med salt, peber og citronskal.

6
Færdig

Til sidst

Anret den stuvede kål i bunden af en tallerken. Hak dilden groft, og drys den over perlehønerne. Anret de lune løg med syltelagen ovenpå. Knus flæskesvær ud over retten, og servér.

previous
Dådyr, grønkålspuré, sprød grønkål, østers og blåbær
next
Stegt havtaske med risotto, parmesan, svampe og blomkål

Add Your Comment