• Home
  • Dansk
  • Stegte sild i rugmel, råmarineret spinat, spinatsauce og saltbagte kartofler
Stegte sild i rugmel, råmarineret spinat, spinatsauce og saltbagte kartofler

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

8 sildefileter
Rugmel
500 g nye kartofler
1 citron
200 g salt
200 g hvedemel
100 g vand
300 g spinat
70 g smør
70 g hvedemel
1 l sødmælk
Muskatnød
2 stk. laurbærblade
2 skiver rugbrød
2 spsk olivenolie
2 æg
5-6 asier
1 spsk vindruekerneolie

Nutritional information

Stegte sild i rugmel, råmarineret spinat, spinatsauce og saltbagte kartofler

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Ælt mel, salt og vand til en ensartet dej. Stil saltdejen på køl i mindst 1 time. Skrub kartoflerne godt for jord, og anbring dem i et ovnfast fad. Dæk kartoflerne helt til med saltdejen. Det er vigtigt, at saltdejen danner et låg, så kartoflerne bliver bagt jævnt. Bag kartoflerne i 50-60 minutter ved 180 grader.

2
Færdig

Derefter

Smelt smørret i en tykbundet gryde, og tilsæt mel under konstant omrøring. Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens du konstant pisker, så sovsen ikke klumper. Når sovsen har fået den ønskede tykkelse, tilsætter du laurbærblade og revet muskatnød. Lad sovsen småkoge i 10 minutter, og smag til med salt og peber. Køl sovsen godt ned, så den ikke er for varm. Vask nu spinaten grundigt, og riv den i grove stykker – gem en håndfuld til senere.

3
Færdig

Og

Hæld sovsen og spinaten i en blender, og blend sovsen helt grøn. Lad den køre nogle minutter, så den får en glat konsistens. Smag til med citronsaft, og hold spinatsovsen ved stuetemperatur. Steg rugbrødsstykkerne gyldne i lidt smør. Dryp dem af på lidt køkkenrulle, og hak dem groft.

4
Færdig

Og

Skyl sildefileterne, og lad dem dryppe godt af. Vend dem i æg og derefter i rugmel. Lad dem stå ved stuetemperatur til senere.

5
Færdig

Og

Når kartoflerne er færdige, knækker du saltskallen og skyller kartoflerne hurtigt, så rester af dejen kommer af. Varm en pande op, og steg sildefileterne gyldne i smør og vindruekerneolie. Lun kartoflerne i en gryde med lidt olie og vand.

6
Færdig

Til sidst

Lun spinatsovsen imens. Men ikke for længe eller for kraftigt, da den grønne farve ellers bliver kedelig. Skær asierne ud i små stykker, og anret dem sammen med de lune kartofler. Læg sildene oven på kartoflerne, og fordel sovsen rundt omkring. Tag det sidste spinat, og marinér det i citronsaft samt olivenolie. Anret sammen med rugbrødsstykkerne omkring silden, og servér.

previous
Asiatisk marineret, dansk svinemørbrad, korianderyoghurt og sauteret spinat
next
Grillet lammebov med ratatouille

Add Your Comment