8 sildefileter | |
Rugmel | |
500 g nye kartofler | |
1 citron | |
200 g salt | |
200 g hvedemel | |
100 g vand | |
300 g spinat | |
70 g smør | |
70 g hvedemel | |
1 l sødmælk | |
Muskatnød | |
2 stk. laurbærblade | |
2 skiver rugbrød | |
2 spsk olivenolie | |
2 æg | |
5-6 asier | |
1 spsk vindruekerneolie |
1 Færdig | FørstÆlt mel, salt og vand til en ensartet dej. Stil saltdejen på køl i mindst 1 time. Skrub kartoflerne godt for jord, og anbring dem i et ovnfast fad. Dæk kartoflerne helt til med saltdejen. Det er vigtigt, at saltdejen danner et låg, så kartoflerne bliver bagt jævnt. Bag kartoflerne i 50-60 minutter ved 180 grader. |
2 Færdig | DerefterSmelt smørret i en tykbundet gryde, og tilsæt mel under konstant omrøring. Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens du konstant pisker, så sovsen ikke klumper. Når sovsen har fået den ønskede tykkelse, tilsætter du laurbærblade og revet muskatnød. Lad sovsen småkoge i 10 minutter, og smag til med salt og peber. Køl sovsen godt ned, så den ikke er for varm. Vask nu spinaten grundigt, og riv den i grove stykker – gem en håndfuld til senere. |
3 Færdig | OgHæld sovsen og spinaten i en blender, og blend sovsen helt grøn. Lad den køre nogle minutter, så den får en glat konsistens. Smag til med citronsaft, og hold spinatsovsen ved stuetemperatur. Steg rugbrødsstykkerne gyldne i lidt smør. Dryp dem af på lidt køkkenrulle, og hak dem groft. |
4 Færdig | OgSkyl sildefileterne, og lad dem dryppe godt af. Vend dem i æg og derefter i rugmel. Lad dem stå ved stuetemperatur til senere. |
5 Færdig | OgNår kartoflerne er færdige, knækker du saltskallen og skyller kartoflerne hurtigt, så rester af dejen kommer af. Varm en pande op, og steg sildefileterne gyldne i smør og vindruekerneolie. Lun kartoflerne i en gryde med lidt olie og vand. |
6 Færdig | Til sidstLun spinatsovsen imens. Men ikke for længe eller for kraftigt, da den grønne farve ellers bliver kedelig. Skær asierne ud i små stykker, og anret dem sammen med de lune kartofler. Læg sildene oven på kartoflerne, og fordel sovsen rundt omkring. Tag det sidste spinat, og marinér det i citronsaft samt olivenolie. Anret sammen med rugbrødsstykkerne omkring silden, og servér. |