• Home
  • Dansk
  • Stegte gulerødder med havtorn, majs, jomfruhummere og oregano
Stegte gulerødder med havtorn, majs, jomfruhummere og oregano

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 bdt. gulerødder med top
50 g smør
12 stk. jomfruhummere
4 majskolber
5 dl gulerodssaft
5 dl havtornsaft
1 potte vild oregano
1 citron
Salt og peber

Stegte gulerødder med havtorn, majs, jomfruhummere og oregano

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skræl det ene bundt gulerødder, og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med gulerods- og havtornsaften. Blend dem herefter til en glat puré med smørret lidt ad gangen, og smag puréen til med salt og citron.

2
Færdig

Derefter

Skræl de resterende gulerødder, og flæk dem på langs. Bring en ny gryde med vand i kog, og blanchér gulerødderne i 1-2 minutter. Læg dem i isvand, og køl dem ned. Pil halerne af jomfruhummerne, og rengør dem for tarme. Sæt dem på køl.

3
Færdig

Og

Rengør majsene, og skær dem fra stokken. Lun gulerodspuréen op, og hold den lun. Varm nu en pande, steg gulerødder og majs i lidt smør, og krydr godt med salt og peber. Tag gulerødder og majs af panden, og rengør den hurtigt. Sæt den tilbage på blusset, og varm den igen godt op.

4
Færdig

Til sidst

Steg jomfruhummerne i lidt olie på den ene side. Når de har fået en flot farve, vender du dem, og trækker panden fra. Servér puréen med majs, gulerødder og jomfruhummerne spredt henover. Slut af med at stryge lidt frisk oregano over.

previous
Braiseret lammehals, grillet brød med marv og havtorn-chutney
next
Stegt kylling med æbler, blommer, forårsløg og havgus

Add Your Comment