# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Stegt sild med hollandaisesauce og chips
0 0
Stegt sild med hollandaisesauce og chips

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Stegte sild (1 per kuvert)
10 ferske sildefileter
2 dl solsikke- eller rapsolie
Hollandaisesauce
500 g smør
6 æggeblommer (pasteuriserede)
2 spsk. hvidvin
4 spsk. citronsaft
Salt
Chips
2 store bagekartofler
5 dl vand
15 g salt
1 liter solsikkeolie
Pynt
Kørvel

Stegt sild med hollandaisesauce og chips

Fra bogen 'SILD a la Palægade' / Foto: Mikkel Adsbøl

Sådan gør du

1
Færdig

Stegte sild

Fold sildefileterne på midten. Varm halvdelen af olien på en pande. Steg fileterne på begge sider, til de er gennemstegte og sprøde (brug evt. resten af olien).

2
Færdig

Hollandaisesauce

Smelt smørret i en gryde. Pisk æggeblommer, hvidvin, citronsaft og salt i en anden gryde ved svag varme, indtil det tykner. Tilsæt forsigtigt og i små doser det smeltede lune smør, mens der piskes.

3
Færdig

Chips

Skær kartoflerne i tynde skiver (helst på et mandolinjern). Læg dem i koldt vand. Bring saltet vand i kog, tag gryden af varmen. Lad skiverne ligge i vandet i 10 minutter. Sigt vandet fra. Tør skiverne på et stykke køkkenrulle. Fritér skiverne i 160 grader varm olie, indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.

4
Færdig

Servering

Lun sildene i ovnen, og læg dem hver især på en tallerken med hollandaise og chips. Pynt med kørvel. Servér rugbrød og fedt til.

previous
Løgsild med sennep, ramsløgskapers og løgmayonnaise
next
Citronsild med rugbrødscrumble, citronmayonnaise og broken gel

Add Your Comment