• Home
  • Dansk
  • Stegt kylling med æbler, blommer, forårsløg og havgus
Stegt kylling med æbler, blommer, forårsløg og havgus

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 La Bresse-høne eller økologisk kylling
4 æbler
4 blommer
6 forårsløg
200 g havgus-ost
1 citron
Olivenolie
Maldonsalt
Salt og peber

Stegt kylling med æbler, blommer, forårsløg og havgus

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at rengøre kyllingen. Hvis det er en La Bresse-høne, skal du fjerne hovedet og indmaden. Smør hønen ind i lidt olivenolie, salt og peber, og steg den ved 200 grader midt i ovnen 50-60 minutter.

2
Færdig

Derefter

Skær blommerne midtover, og del dem i mindre stykker. Drys blommerne med Maldonsalt, og sæt dem på køl, indtil hønen er klar. Skær æblerne ud i ønskede stykker, salt dem let, og sæt dem til side. Rengør forårsløgene, og skær dem til i toppen og bunden.

3
Færdig

Til sidst

Varm en pande op, og steg halvdelen af æblerne og forårsløgene. Når kyllingen er færdig, skærer du bryster og lår fra. Anret de rå æbler, de stegte æbler, blommerne og forårsløgene sammen med kyllingen. Krydr med lidt peber, citronskal og citronsaft. Slut af med at rive en god portion havgus-ost ud over hele herligheden.

previous
Stegte gulerødder med havtorn, majs, jomfruhummere og oregano
next
Kalvetunge med ansjosmayo, stegt hjertesalat og æblesauce

Add Your Comment