1 La Bresse-høne eller økologisk kylling | |
4 æbler | |
4 blommer | |
6 forårsløg | |
200 g havgus-ost | |
1 citron | |
Olivenolie | |
Maldonsalt | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstStart med at rengøre kyllingen. Hvis det er en La Bresse-høne, skal du fjerne hovedet og indmaden. Smør hønen ind i lidt olivenolie, salt og peber, og steg den ved 200 grader midt i ovnen 50-60 minutter. |
2 Færdig | DerefterSkær blommerne midtover, og del dem i mindre stykker. Drys blommerne med Maldonsalt, og sæt dem på køl, indtil hønen er klar. Skær æblerne ud i ønskede stykker, salt dem let, og sæt dem til side. Rengør forårsløgene, og skær dem til i toppen og bunden. |
3 Færdig | Til sidstVarm en pande op, og steg halvdelen af æblerne og forårsløgene. Når kyllingen er færdig, skærer du bryster og lår fra. Anret de rå æbler, de stegte æbler, blommerne og forårsløgene sammen med kyllingen. Krydr med lidt peber, citronskal og citronsaft. Slut af med at rive en god portion havgus-ost ud over hele herligheden. |