Stegt havtaske med risotto, parmesan, svampe og blomkål

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

600 g havtaskefilet
500 g risottoris
1 l hønsefond
100 g parmesan
1 blomkålshoved
200 g svampe
3 spsk smør
1 potte frisk oregano
3 spsk trøffelolie
1 citron
1 skalotteløg
1 dl hvidvin
Vindruekerneolie
Salt
Peber

Stegt havtaske med risotto, parmesan, svampe og blomkål

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Hak skalotteløget fint, og steg det blødt ved lav varme i en gryde med smørret. Tilsæt risottorisene, og lad dem stege et minuts tid. Tilsæt hvidvin, og lad alkoholen koge af. Begynd langsomt at tilsætte fonden lidt ad gangen.

2
Færdig

Derefter

Imens risene koger stille og roligt, varmer du en pande godt op med lidt vindruekerneolie. Havtaskefileten steger du ved middelhøj varme. Den skal have farve, men også lidt tid, hvis den skal være perfekt mør. Skær imens blomkålen på et mandolinjern, og marinér den med citronsaft og lidt trøffelolie.

3
Færdig

Og

Når risene næsten er møre – dog med lidt bid i – tilsætter du parmesan, citronsaft og smør. Tilsæt en teskefuld trøffelolie. Risottoen skal være cremet i konsistensen og med en note af friskhed fra citronen.

4
Færdig

Til sidst

Når fisken er færdig, tager du den af panden og varmer panden godt op igen. Svampene steges hurtigt ved høj varme, så de får godt med farve. Anret risottoen og havtasken på en tallerken med frisk oregano og over.

previous
Stuvet grønkål, perlehøne og syltede løg
next
Rødbede-bourguignon

Add Your Comment