• Home
  • Dansk
  • Stegt flæsk bygotto med frisk æble, nakkefilet, Vesterhavsost og persille
Stegt flæsk bygotto med frisk æble, nakkefilet, Vesterhavsost og persille

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Bygotto
300 g perlebyg
1 l vand, grøntsags-, svine- eller hønsebouillon
100 g groftrevet Vesterhavsost Vesterhavsost er en dansk øko ost med fine saltkrystaler og god dybde i smagen. Alternativt kan man bruge høost eller en anden cremet skære-ost.
Æbleeddike
Stegt flæsk
200 g stegeflæsk
Salt
Kogt nakkefilet
300 g svinenakkefilet
Persillepuré
¼ bredbladet persille
2 dl piskefløde
Toppings
1 bundt grofthakket persille
1 æble
2 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk æbleeddike
Sort peber

Stegt flæsk bygotto med frisk æble, nakkefilet, Vesterhavsost og persille

Af: Lasse Skjønning Andersen

Sådan gør du

1
Færdig

Bygotto

Kom perlebyg og bouillon i en gryde og kog op ved høj varme. Skru ned til medium varme, når perlebyggene koger og lad dem koge ind. Kom nakkefilet, persillepure og yderligere 2 dl kogende vand ned i gryden og kog op. Kom vesterhavsost i når bygottoen stadig er let flydende. Skru ned for varmen og rør godt rundt. Bygottoen skal være cremet og let i konsistensen. Smag til med salt og æbleedikke og server med det samme.

2
Færdig

Stegt flæsk

Tænd ovnen på 200 grader. Læg flæskestykkerne på en bageplade med bagepapir. Drys med groft salt. Steg flæsken i ca. 30 minutter. På den ene side, vend flæskestykkerne, drys med salt og bag igen i ca. 30 minutter, eller indtil stykkerne er helt brune og syder af fedt på overfladen.

3
Færdig

Kogt nakkefilet

Kog nakkefileten i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Kødet skal være mørt og gerne en smule rouge i midten.

4
Færdig

Persillepuré

Skyl persillen grundigt og hak groft. Blend persille og fløde til en sammenhængende pure.

5
Færdig

Servering

Anret bygottoen i dybe tallerkener eller skåle. Pisk rapsolie og æbleeddike grundigt sammen og vend med æble og persille. Top grøden med persille, æble, groft hakket stegt flæsk og sort peber.

previous
Risengrød med estragonsukker, pære og ristede hasselnødder
next
Daal med skyr, cherrytomater, koriander og saltede mandler

Add Your Comment