Bygotto | |
300 g perlebyg | |
1 l vand, grøntsags-, svine- eller hønsebouillon | |
100 g groftrevet Vesterhavsost | |
Æbleeddike | |
Stegt flæsk | |
200 g stegeflæsk | |
Salt | |
Kogt nakkefilet | |
300 g svinenakkefilet | |
Persillepuré | |
¼ bredbladet persille | |
2 dl piskefløde | |
Toppings | |
1 bundt grofthakket persille | |
1 æble | |
2 spsk koldpresset rapsolie | |
1 spsk æbleeddike | |
Sort peber |
1 Færdig | BygottoKom perlebyg og bouillon i en gryde og kog op ved høj varme. Skru ned til medium varme, når perlebyggene koger og lad dem koge ind. Kom nakkefilet, persillepure og yderligere 2 dl kogende vand ned i gryden og kog op. Kom vesterhavsost i når bygottoen stadig er let flydende. Skru ned for varmen og rør godt rundt. Bygottoen skal være cremet og let i konsistensen. Smag til med salt og æbleedikke og server med det samme. |
2 Færdig | Stegt flæskTænd ovnen på 200 grader. Læg flæskestykkerne på en bageplade med bagepapir. Drys med groft salt. Steg flæsken i ca. 30 minutter. På den ene side, vend flæskestykkerne, drys med salt og bag igen i ca. 30 minutter, eller indtil stykkerne er helt brune og syder af fedt på overfladen. |
3 Færdig | Kogt nakkefiletKog nakkefileten i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Kødet skal være mørt og gerne en smule rouge i midten. |
4 Færdig | PersillepuréSkyl persillen grundigt og hak groft. Blend persille og fløde til en sammenhængende pure. |
5 Færdig | ServeringAnret bygottoen i dybe tallerkener eller skåle. Pisk rapsolie og æbleeddike grundigt sammen og vend med æble og persille. Top grøden med persille, æble, groft hakket stegt flæsk og sort peber. |