8 kammuslinger, friske - gerne i skaller | |
4 ark brickdej | |
Lidt olivenolie | |
1 bundt dild | |
1 lille skalotteløg | |
1 fennikel | |
1 appelsin, skal og saft | |
½ dl hvidvin | |
50 g smør | |
100 g muscatgræskar | |
Pynt | |
Salturt og kørvel |
1 Færdig | FørstFlæk kammuslingerne, rens dem og tag rognen fra. Brickdejen pensles med olivenolie. Pluk dildkviste på, læg kammuslingerne på dejen og rul dem som forårsruller. |
2 Færdig | DerefterFennikel skæres ud i mindre både og kommes i en gryde sammen med hvidvin, finthakket skalotteløg, appelsinsaft og -skal. Smag til med flagesalt og frisk peber fra kværn. Koges under låg til urterne er al dente. Tilsæt smør og montér den væde, der er tilbage i gryden – den skal være reduceret til 2 spsk. |
3 Færdig | OgKammuslingrullerne steges på pande i olivenolie, til de er gyldne. |
4 Færdig | Til sidstGræskarret skrælles og skæres i tynde bånd på et mandolinjern. Vend græskarret sammen med fennikel og anret i kammuslingskallerne. |