En makronbund | |
En portion små vandbakkelser | |
En portion karamel | |
En portion knust nougat | |
Piskefløde | |
Et sukkertermometer | |
En sprøjtepose med flad tyl | |
Makronbund | |
100 g La Glace Bagemarcipan | |
160 g sukker | |
1-2 æggehvider | |
Vandbakkelser | |
4 dl vand | |
200 g smør | |
200 g hvedemel | |
3 æg | |
Knust nougat | |
50 g sukker | |
200 g flormelis | |
20 g hakkede hasselnødder | |
Smagsneutral olie til pensling | |
Karamel | |
1½ dl vand | |
250 g sukker | |
125 g glukose |
Tip: Start dagen før for at få det bedste resultat!
1 Færdig | MakronbundBland marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt æggehvider, til massen virker grødet uden at løbe. Smør massen ud i en cirkel på 22 cm i diameter på en bageplade med bagepapir. Bag makronbunden i en forvarmet ovn ved 160 grader i 20-30 minutter. |
2 Færdig | VandbakkelserKom vand og smør i en gryde, og bring det i kog. Det skal være spilkogende. Tilsæt melet, mens vandet stadig koger, og rør kraftigt imens. Tag gryden af varmen, og lad massen køle af et par minutter. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt, til dejen er ensartet og glat. Sæt vandbakkelserne på en bageplade med bagepapir. De skal have størrelse som en femkrone og ikke stå alt for tæt. Bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader i 30 minutter – og HUSK: Ovnen må ikke åbnes undervejs. Så falder kagerne sammen. |
3 Færdig | Knust nougatKom sukker i en tykbundet gryde, og varm det langsomt op under let omrøring. Det skal blive til en flydende, mørkebrun sukkermasse. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, og derefter de hakkede hasselnødder. Hæld sukkermassen ud på et stykke bagepapir, der er penslet let med smagsneutral olie. Lad den gyldenbrune krokant køle helt af. Knæk krokanten i mindre stykker, og læg dem i en kraftig pose (fx en frysepose). Knus den til små krummer med en kagerulle eller lette slag af en hammer. |
4 Færdig | KaramelVarm vand og sukker op i en tykbundet gryde. Tilsæt glukose, når det koger. Kog karamellen, til den er 140 grader varm. Dyp vandbakkelserne i karamellen, brug evt. en gaffel, og sæt dem til tørre på et stykke bagepapir. |
5 Færdig | Sådan samles kagenVej 100 g knust nougat af. Pisk så meget fløde, at du har 1 liter færdigpisket flødeskum. Det skal være fast, men ikke hårdt. Tag flødeskum fra til "flødeskumsbladene" uden på kagen. Vend knust nougat i resten. Læg makronbunden på et kagefad med bagsiden op. Top krokant-flødeskummet op på makronbunden, og form det til en halv fodbold (det er jo trods alt en Sportskage). Stil kagen på køl natten over. Sæt de karamelliserede vandbakkelser på parvis hele vejen rundt. Pynt kagen med flødeskumsblade, der sprøjtes på med en sprøjtepose med flad tyl. |