Grøden | |
1½ dl grovvalsede rugflager | |
1½ dl grovvalsede speltflager | |
3 dl vand | |
3 dl mælk | |
Salt | |
Kvædekompot | |
½ kg kvæde | |
100 g rørsukker | |
1 hel vaniljestang | |
2 dl vand | |
Saft og skal fra 1 øko citron | |
Ristede hasselnødder | |
40 g hasselnødder | |
Toppings | |
2 spsk skyr |
1 Færdig | GrødenKog alle ingredienser op ved høj varme. Skru ned til medium varme når grøden koger og lad den koge ind til passende konsistens. Smag til med salt (ca. 7-8 min). |
2 Færdig | KvædekompotSkræl kvæderne, fjern kernehuset og skær dem i grove tern. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud, og kom vaniljestangen- og kornene i en gryde sammen med kvædestykker, vand, sukker citronsaft- og skal. Kog ved medium varme med låg, indtil kvæderne er møre og største del af væden er fordampet. Smag til med rørsukker og citron. Lad kompotten køle af. |
3 Færdig | Ristede hasselnødderRist hasselnødderne på en pande ved medium varme indtil de er helt sprøde og har fået en let-brunet farve. Hak nødderne groft inden servering. TIP: man kan med fordel riste flere ad gangen og opbevare dem i en lufttæt beholder. |
4 Færdig | ServeringAnret grøden i dybe tallerkener eller skåle og top med en spsk kvædekompot, skyr og ristede hasselnødder. |