• Home
  • Efterår
  • Spelt-ruggrød med kvædekompot, skyr og ristede hasselnødder
Spelt-ruggrød med kvædekompot, skyr og ristede hasselnødder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Grøden
1½ dl grovvalsede rugflager
1½ dl grovvalsede speltflager
3 dl vand
3 dl mælk
Salt
Kvædekompot
½ kg kvæde
100 g rørsukker
1 hel vaniljestang
2 dl vand
Saft og skal fra 1 øko citron
Ristede hasselnødder
40 g hasselnødder
Toppings
2 spsk skyr

Spelt-ruggrød med kvædekompot, skyr og ristede hasselnødder

Af: Lasse Skjønning Andersen

Sådan gør du

1
Færdig

Grøden

Kog alle ingredienser op ved høj varme. Skru ned til medium varme når grøden koger og lad den koge ind til passende konsistens. Smag til med salt (ca. 7-8 min).

2
Færdig

Kvædekompot

Skræl kvæderne, fjern kernehuset og skær dem i grove tern. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud, og kom vaniljestangen- og kornene i en gryde sammen med kvædestykker, vand, sukker citronsaft- og skal. Kog ved medium varme med låg, indtil kvæderne er møre og største del af væden er fordampet. Smag til med rørsukker og citron. Lad kompotten køle af.

3
Færdig

Ristede hasselnødder

Rist hasselnødderne på en pande ved medium varme indtil de er helt sprøde og har fået en let-brunet farve. Hak nødderne groft inden servering.

TIP: man kan med fordel riste flere ad gangen og opbevare dem i en lufttæt beholder.

4
Færdig

Servering

Anret grøden i dybe tallerkener eller skåle og top med en spsk kvædekompot, skyr og ristede hasselnødder.

previous
Daal med skyr, cherrytomater, koriander og saltede mandler
next
Quinoasalat med kylling, hummus og rødbede

Add Your Comment