500 g sommerbuk fra kølle i 4 stykker | |
1 kvist frisk laurbær | |
1 kvist timian | |
1 fed hvidløg | |
1 gulerod | |
3 blågulerødder | |
1 bk. brombær | |
3 danske æbler | |
200 g shitakesvampe | |
100 g dadler uden sten | |
2 dl kalvefond | |
2 spsk svampesoja | |
1 citron | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstVarm en gryde med vand, laurbær, timian, rosmarin og hvidløg op. Bring det i kog, og skru derefter lidt ned. Læg kødet i gryden - vandet må kun lige dække det. Lad det nu braisere i 4 minutter. Tag derefter kødet op, og lad det hvile i 5 minutter under et klæde. |
2 Færdig | DerefterVarm imens en pande op, så den er rygende varm. Steg svampene i lidt olie. Efter 1 minut tilsætter du hakkede dadler. Efter yderligere 1 minut lægger du gulerødder og æbler ved. Lad det stege i cirka 5 minutter. Tilsæt kalvefond og soja, og lad det koge hurtigt ind. Smag til med salt, peber, citronsaft og citronskal. |
3 Færdig | Til sidstNår kødet har trukket færdigt, skærer du det ud i tern og lægger det i bunden af en dyb tallerken. Krydr med salt og peber. Hæld svamperagout over, og slut af med friske brombær. |