• Home
  • Frugt
  • Sommerragout, bær, blågulerødder, svampe og æbler
Sommerragout, bær, blågulerødder, svampe og æbler

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g sommerbuk fra kølle i 4 stykker
1 kvist frisk laurbær
1 kvist timian
1 fed hvidløg
1 gulerod
3 blågulerødder
1 bk. brombær
3 danske æbler
200 g shitakesvampe
100 g dadler uden sten
2 dl kalvefond
2 spsk svampesoja
1 citron
Salt og peber

Sommerragout, bær, blågulerødder, svampe og æbler

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Varm en gryde med vand, laurbær, timian, rosmarin og hvidløg op. Bring det i kog, og skru derefter lidt ned. Læg kødet i gryden - vandet må kun lige dække det. Lad det nu braisere i 4 minutter. Tag derefter kødet op, og lad det hvile i 5 minutter under et klæde.

2
Færdig

Derefter

Varm imens en pande op, så den er rygende varm. Steg svampene i lidt olie. Efter 1 minut tilsætter du hakkede dadler. Efter yderligere 1 minut lægger du gulerødder og æbler ved. Lad det stege i cirka 5 minutter. Tilsæt kalvefond og soja, og lad det koge hurtigt ind. Smag til med salt, peber, citronsaft og citronskal.

3
Færdig

Til sidst

Når kødet har trukket færdigt, skærer du det ud i tern og lægger det i bunden af en dyb tallerken. Krydr med salt og peber. Hæld svamperagout over, og slut af med friske brombær.

previous
Sommerbuk med rødbede og lakrids
next
Nye kartofler, fiskefume, kål og rogn

Add Your Comment