Sommerbuk med rødbede og lakrids

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g dådyrfilet
10 små rødbeder
2 store rødbeder
4 dl vildfond
4 Johan Bülow-lakridspastiller
2 dl blåbærsaft
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
2 fed friske hvidløg
Salt

Sommerbuk med rødbede og lakrids

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd din ovn på 200 grader. Vask de små rødbeder grundigt for jord. Pak dem i sølvpapir, og sørg for, der ikke er huller i pakken. Bag rødbederne i 40 minutter. Varm imens vildfonden op med urterne og hvidløget. Kog den lidt ind, og tilsæt blåbærsaften. Lad den simre 30 minutter. Smag saucen til med revet, rå lakrids.

2
Færdig

Derefter

Når rødbederne er færdige, tager du dem ud og lader dem trække 10 minutter. Luk pakkerne op, og smut skrællen af rødbederne, inden du skærer dem i kvarte. Læg dem ned til saucen, og hold det hele ved lav varme.

3
Færdig

Og

Varm en grillpande godt op. Vend kødet i lidt olie, og steg det cirka i 3 minutter på hver side. Lad det trække 7 minutter under et viskestykke.

4
Færdig

Til sidst

Læg rødbederne i bunden af en tallerken. Læg kødet ved, og hæld saucen over. Tag de store rødbeder, og kør dem på en japansk mandolin, så den skaber et langt bånd. Læg cruditeen over retten, og drys med lidt olivenolie og salt.

previous
Kartoffelmos med løvstikkepesto og røgede mandler
next
Sommerragout, bær, blågulerødder, svampe og æbler

Add Your Comment