4-6 søpindsvin | |
1 lille, finthakket agurk | |
½ lille, finthakket rødløg | |
60 ml hakket, frisk koriander | |
60 ml hakket, frisk mynte | |
1 jalapeno (med frø), finthakket | |
1 ½ spsk frisk limejuice | |
1 ½ spsk risvineddike | |
1 spsk olivenolie | |
Havsalt | |
Friskkværnet peber |
1 Færdig | FørstBland agurk, rødløg, koriander, mynte og jalapeno i en mellemstor skål. Rør limesaft, eddike og olie i. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Tilsæt lidt mere limesaft, hvis du ønsker det. |
2 Færdig | DerefterSkyl forsigtigt søpindsvinene. Læg dem på et stort skærebræt med undersiden opad. Læg to teskeer med ryggen mod hinanden i en vinkel, så spidserne rører hinanden. Pres spidsen af skeerne ind i åbningen midt i søpindsvinet, så de kommer en 3–4 millimeter ind. Pres forsigtigt på den anden ende af skeerne – så åbner skallen. |
3 Færdig | OgFjern forsigtigt æggene, rengør dem og skyl under koldt vand. |
4 Færdig | Til sidstAnret æggene ovenpå agurkesalsaen, og drys med lidt groft havsalt og friskkværnet sort peber. |