Sønderjyske fedtkager

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g mel
375 g sukker
250 g svinefedt (eller 125 g svinefedt og 125 g smør)
2 tsk hjortetakssalt
Kakao

Sønderjyske fedtkager

Af: Bodil Klitbo / Foto: Ditte Isager / Styling: Christine Rudolph

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Ælt alle ingredienser sammen – der skal bruges lidt armkræfter.

2
Færdig

Derefter

Når dejen er ”smidig”, deles portionen i to dele – den ene halvdel blandes med kakao.

3
Færdig

Og

Tril kugler på størrelse med en femkrone og tryk en tommelfinger let ned i midten af kuglen, så den bliver lidt flad. Sæt derefter kagerne på en plade belagt med bagepapir.

4
Færdig

Og

Opvarm ovnen til 200 grader og sæt pladen midt i ovnen – og hold så øje med kagerne. Når den første kage krakelerer, skrues ovnen ned på 150 grader, og kagerne bages yderligere ca. 8 minutter – de hvide fedtkager skal være helt blege, de skal hæve under bagningen, og overfladen skal krakelere. Husk, at ovnen atter skal op på 200 grader, inden du sætter næste plade i ovnen.

5
Færdig

Til sidst

Lad kagerne køle af på en bagerist. Når de er afkølet, gemmes de i tætsluttende kagedåser.

previous
Klejner
next
Finskkager

Add Your Comment