125 g smør | |
2 æg | |
125 g sukker | |
½ dl sødmælk | |
125 g mel | |
1 tsk. bagepulver | |
½ tsk. salt | |
1 tsk. vaniljesukker | |
50 g revet rødbede | |
Rødbedecreme | |
100 g smør, blødt | |
100 g flormelis | |
200 g neutral flødeost | |
½ tsk. vaniljesukker | |
Evt. rødbedesaft | |
Pynt | |
1 økologisk lime | |
2 spsk. perlesukker |
1 Færdig | FørstTænd ovnen på 200 grader. Smelt 125 g smør. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem luftige med sukker. Tilsæt mælk og smeltet smør. Bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen i en skål. Sigt det i æggeblandingen, og rør dejen glat. |
2 Færdig | DerefterSkræl rødbeden, og riv den fint over en skål. Pres saften fra, og gem den til cremen. Kom den revet rødbede i dejen, og fordel den i smurte muffinforme. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er faste og gyldne. Tag kagerne ud af formene, og lad dem afkøle på en rist. |
3 Færdig | OgSmør og flødeost skal have stuetemperatur, inden cremen røres. Pisk smør med flormelis, tilsæt flødeost, og smag til med vaniljesukker. Rør cremen glat, og tilsæt lidt rødbedesaft efter ønske. Kom cremen i en sprøjtepose med tylle (rosette). |
4 Færdig | Til sidstRiv limeskallen fint, og vend med perlesukker. Pynt de afkølede muffins med rødbedecreme, og drys med limesukker. Tip: Smør og flødeost skal have stuetemperatur, så skiller cremen ikke. Husk at tage dem ud af køleskabet i god tid. |