Søde rødbedemuffins

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

125 g smør
2 æg
125 g sukker
½ dl sødmælk
125 g mel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
50 g revet rødbede
Rødbedecreme
100 g smør, blødt
100 g flormelis
200 g neutral flødeost
½ tsk. vaniljesukker
Evt. rødbedesaft
Pynt
1 økologisk lime
2 spsk. perlesukker

Søde rødbedemuffins

Af: Julie Hey fra bogen 'Hey! Det er vildt' / Foto: Betina Hastoft

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd ovnen på 200 grader. Smelt 125 g smør. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem luftige med sukker. Tilsæt mælk og smeltet smør. Bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen i en skål. Sigt det i æggeblandingen, og rør dejen glat.

2
Færdig

Derefter

Skræl rødbeden, og riv den fint over en skål. Pres saften fra, og gem den til cremen. Kom den revet rødbede i dejen, og fordel den i smurte muffinforme. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er faste og gyldne. Tag kagerne ud af formene, og lad dem afkøle på en rist.

3
Færdig

Og

Smør og flødeost skal have stuetemperatur, inden cremen røres. Pisk smør med flormelis, tilsæt flødeost, og smag til med vaniljesukker. Rør cremen glat, og tilsæt lidt rødbedesaft efter ønske. Kom cremen i en sprøjtepose med tylle (rosette).

4
Færdig

Til sidst

Riv limeskallen fint, og vend med perlesukker. Pynt de afkølede muffins med rødbedecreme, og drys med limesukker.

Tip: Smør og flødeost skal have stuetemperatur, så skiller cremen ikke. Husk at tage dem ud af køleskabet i god tid.

previous
Vildt god bourguignon
next
Whiskymarinerede sild med letrøget fløde og ”shoestring” frites

Add Your Comment