600 g hakket oksekød | |
flagesalt og friskkværnet peber | |
3 tsk tørret oregano | |
2 tsk tørret rosmarin | |
1 spsk grovkornet sennep | |
olivenolie til stegning | |
4 æg | |
Tomatsauce | |
2 rødløg | |
4 fed hvidløg | |
2 røde peberfrugter | |
Ca. 800 g friske tomater (eller 2 dåser hakkede tomater) | |
2 spsk olivenolie | |
2 tsk stødt chili | |
1 tsk tørret oregano | |
1 tsk sukker | |
flagesalt og friskkværnet peber | |
Topping | |
Frisk koriander eller persille |
1 Færdig | FørstTomatsauce: Pil og hak løg og hvidløgsfed fint. Rens peberfrugterne og skær dem i strimler. Hak tomaterne fint. Svits løg og hvidløg på en stor, varm pande i olivenolie. Tilsæt peberfrugtstrimler sammen med tomater, chili, oregano, sukker, salt og peber og lad det simre ved svag varme i ca. 1-1½ time, gerne længere, hvis du har tiden til det. Smag saucen til og blend den til en helt fin konsistens. Hæld saucen tilbage i panden. |
2 Færdig | DerefterKødboller: Rør hakket kød sammen med salt, peber, oregano, rosmarin og sennep til en lind fars. Form farsen til små kødboller og steg dem gyldne i olivenolie på en varm pande. |
3 Færdig | Til sidstKom kødbollerne over i panden med tomatsaucen. Lav små fordybninger i saucen og slå æggene ud deri. Lad det simre videre i ca. 10 minutter, eller indtil æggehviden har sat sig. Top med masser af koriander og servér retten med brød. |