• Home
  • Efterår
  • Små kødboller og æg i krydret tomatsauce a la kefta
Små kødboller og æg i krydret tomatsauce a la kefta

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

600 g hakket oksekød
flagesalt og friskkværnet peber
3 tsk tørret oregano
2 tsk tørret rosmarin
1 spsk grovkornet sennep
olivenolie til stegning
4 æg
Tomatsauce
2 rødløg
4 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
Ca. 800 g friske tomater (eller 2 dåser hakkede tomater)
2 spsk olivenolie
2 tsk stødt chili
1 tsk tørret oregano
1 tsk sukker
flagesalt og friskkværnet peber
Topping
Frisk koriander eller persille

Små kødboller og æg i krydret tomatsauce a la kefta

Af: Ditte Ingemann & Anne Hjernøe fra bogen 'Krydret' / Foto: David Loftus

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tomatsauce: Pil og hak løg og hvidløgsfed fint. Rens peberfrugterne og skær dem i strimler. Hak tomaterne fint. Svits løg og hvidløg på en stor, varm pande i olivenolie. Tilsæt peberfrugtstrimler sammen med tomater, chili, oregano, sukker, salt og peber og lad det simre ved svag varme i ca. 1-1½ time, gerne længere, hvis du har tiden til det. Smag saucen til og blend den til en helt fin konsistens. Hæld saucen tilbage i panden.

2
Færdig

Derefter

Kødboller: Rør hakket kød sammen med salt, peber, oregano, rosmarin og sennep til en lind fars. Form farsen til små kødboller og steg dem gyldne i olivenolie på en varm pande.

3
Færdig

Til sidst

Kom kødbollerne over i panden med tomatsaucen. Lav små fordybninger i saucen og slå æggene ud deri. Lad det simre videre i ca. 10 minutter, eller indtil æggehviden har sat sig. Top med masser af koriander og servér retten med brød.

previous
Fladbrød med lam, koriander og mild yoghurtdressing
next
Krydret mazarinkage med citrus, kardemomme og mandelcrunch

Add Your Comment