480 g klisterris | |
60 g azukibønner | |
1 spsk sort sesam | |
2 tsk salt | |
Bambuskurv til at dampe risene |
1 Færdig | FørstDæk bønnerne med vand, og lad dem udbløde natten over. Risene skylles ad flere omgange og sættes ligeledes i blød natten over. |
2 Færdig | DerefterDagen efter koger du bønnerne ved svag varme i fire gange så meget vand i 30 minutter, eller indtil de kan moses mellem fingrene. Sigt bønnerne, og gem vandet til senere brug. |
3 Færdig | OgBambuskurven klargøres med et hårdt opvredet viskestykke på bunden. Nu sier du vandet fra risene, anbringer risene på kluden i bambuskurven og fordeler bønnerne hen over. |
4 Færdig | OgForbered bambuskurven ved at placere den på en gryde med kogende vand. Vandet i gryden skal spilkoge under hele processen. Placér bambuskurven forsigtig over det kogende vand, og læg låg på. |
5 Færdig | OgEfter 10 minutters dampning stænker du seks gange med det gemte bønnevand. Brug fingrene til det. 15 minutter senere gentages stænkningen. Efter yderligere 15 minutter gentager du stænkningen igen. Og 15 minutter senere er risene færdigdampede. |
6 Færdig | Til sidstRist salt og sort sesam på en tør pande. Vend bønnerne rundt i risene, og servér retten med sesamsalt drysset over. |