4-5 store kartofler (ca. 500 g), skåret i store tern og kogt | |
250 g grønne ærter | |
2 spsk friske korianderblade, hakkede | |
8-10 stk. forårsrulledej, 20 x 20 cm halveret til 10 x 20 cm | |
smagsneutral olie til pensling/stegning | |
1 sammenpisket æg til 'limning' af samosaerne | |
Krydderier | |
2 tsk korianderfrø, stødt | |
2 tsk spidskommen, stødt | |
1-1½ tsk tørret knust chili | |
4-5 spsk limesaft | |
1½-2 tsk groft salt |
1 Færdig | FørstBland de kogte kartofler med ærter, korianderblade, korianderfrø og spidskommen. Smag til med chili, limesaft og salt. |
2 Færdig | DerefterLæg dejstykkerne i et fugtigt viskestykke, så de ikke tørrer. Tag dem frem ét ad gangen. |
3 Færdig | OgAnbring ca. 1 spsk kartoffelfyld på et dejstykke og fold det diagonalt til en trekantet pakke, 'lim' med et sammenpisket æg. Fortsæt, indtil fyldet er brugt. |
4 Færdig | OgLæg samosaerne på en bageplade (med bagepapir), pensl med olie og steg dem gyldne i en forvarmet ovn ved 225 grader i 6-8 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. |
5 Færdig | Til sidstAnret på et fad og servér straks med tilbehør som fx chilisauce, indisk raita og chutney. |