Samosa med kartofler og ærter

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4-5 store kartofler (ca. 500 g), skåret i store tern og kogt
250 g grønne ærter
2 spsk friske korianderblade, hakkede
8-10 stk. forårsrulledej, 20 x 20 cm halveret til 10 x 20 cm
smagsneutral olie til pensling/stegning
1 sammenpisket æg til 'limning' af samosaerne
Krydderier
2 tsk korianderfrø, stødt
2 tsk spidskommen, stødt
1-1½ tsk tørret knust chili
4-5 spsk limesaft
1½-2 tsk groft salt

Samosa med kartofler og ærter

Af: Hanne Holm / Foto: Torsten Graae

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bland de kogte kartofler med ærter, korianderblade, korianderfrø og spidskommen. Smag til med chili, limesaft og salt.

2
Færdig

Derefter

Læg dejstykkerne i et fugtigt viskestykke, så de ikke tørrer. Tag dem frem ét ad gangen.

3
Færdig

Og

Anbring ca. 1 spsk kartoffelfyld på et dejstykke og fold det diagonalt til en trekantet pakke, 'lim' med et sammenpisket æg. Fortsæt, indtil fyldet er brugt.

4
Færdig

Og

Læg samosaerne på en bageplade (med bagepapir), pensl med olie og steg dem gyldne i en forvarmet ovn ved 225 grader i 6-8 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

5
Færdig

Til sidst

Anret på et fad og servér straks med tilbehør som fx chilisauce, indisk raita og chutney.

previous
Nudelsuppe med kylling og friske urter
next
Kanel-panna cotta med krydderpære

Add Your Comment