Karamelliserede popcorn | |
40 g majskerner | |
1 spsk olivenolie | |
½ spsk salt | |
150 g sukker | |
Saltkaramelis | |
200 ml piskefløde | |
150 g sukker | |
200 ml minimælk | |
½ tsk salt | |
Saltkaramel | |
75 ml piskefløde | |
150 g sukker | |
½ tsk salt |
1 Færdig | Karamelliserede popcornVarm majskerner og olivenolie forsigtigt op i en tykbundet gryde med låg. Ryst gryden regelmæssigt. Hæld popcornene over i en skål, når de er færdigpoppede. Smag til med salt. Smelt forsigtigt sukker til gylden karamel i en gryde og rør hurtigt popcornene deri. Vend karamelpopcornene ud på et stykke bagepapir og skil dem lidt ad med en gaffel. Lad karamelpopcornene køle helt af. |
2 Færdig | SaltkaramelisKom fløden i en gryde, varm den op til lige under kogepunktet og hæld den over i en lille kande. Kom sukkeret i en anden gryde og smelt det forsigtigt ved svag varme til gylden karamel. Tag gryden af blusset og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt mælk og smag til med salt. Køl ismassen ned og kør den på ismaskinen. Kom isen i en boks i fryseren. |
3 Færdig | SaltkaramelKom fløden i en gryde, varm den op til lige under kogepunktet og hæld den over i en lille kande. Kom sukkeret i en anden gryde og smelt det forsigtigt ved svag varme til gylden karamel. Tag gryden af blusset og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt salt. Hæld karamellen på glas og sæt den i køleskabet i min. 2 timer. |
4 Færdig | AnretningKom 1 spsk saltkaramel i bunden af en skål. Læg en kugle saltkaramelis og 1-2 spsk karamelliserede popcorn ovenpå. Server straks. Tip: Prøv evt. at krydre karamelpopcornene med lidt chili, finthakket rosmarin eller røget salt. Vil du gøre desserten ekstra festlig, så drys lidt pufsukker ud over isen, lige inden du serverer. |