8 tynde skiver kalveinderlår, ca. 600 g | |
8 skiver prosciutto (parmaskinke) | |
75 g parmesan | |
3 dl marsala | |
25 g smør | |
1 lille bundt frisk salvie | |
8 tandstikkere | |
1 frisésalat | |
1 hjertesalat | |
100 g rucola | |
1 liter vand | |
150 g polenta | |
Olie | |
Balsamico |
1 Færdig | FørstKog vand op i en gryde. Bank kødet let med hånden og høvl 4-6 spåner parmesan over hvert stykke, dæk med prosciutto og sæt et pænt salvieblad fast på prosciuttoen med en tandstikker. Pluk det lyseste frisésalat og skyl sammen med plukket hjertesalat og rucola. Anret i 4 skåle. Skær den resterende salvie i tynde strimler og riv resten af parmesanen. |
2 Færdig | DerefterKom polentaen i det kogende vand sammen med parmesan og salvie og pisk, indtil polentaen har en cremet og luftig konsistens. Smag til med salt og peber og tag gryden af blusset. |
3 Færdig | OgVarm en stor pande op og brun kalvekødet i lidt olie - med salvien nedad først. Vend herefter kødet forsigtigt, så skinke og salvie ikke falder af. Tilsæt smør og steg kødet videre i ca. 1 minut. Tag kødet af panden og anret på 4 tallerkener. |
4 Færdig | OgKog nu panden af med marsala. Kog saucen ind, til den bliver tyk, og fordel den over kødet. |
5 Færdig | Til sidstAnret polentaen i 4 små skåle og hæld lidt god olie på toppen sammen med friskkværnet sort peber. Hæld lidt olie og balsamico samt salt og peber over salaten, der også anrettes i 4 små skåle. Server det hele. |