# × luk
Saltet makrel, ponzu og syltet glaskål

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 makrel
1 citron
1 salatløg
Salt
Ponzu
50 g soya
25 g citronsaft
1-2 skefulde honning
Syltet glaskål
1 glaskål
200 g eddike
100 g sukker
100 g vand

Saltet makrel, ponzu og syltet glaskål

Af: Restaurant Roxie og Singleton

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Makrellen ordnes, og ben fjernes med en pincet. Salt makrellen, og riv skallen fra citronen udover. Lad det stå og salte i en times tid. Skyl herefter saltet af, og skær makrellen i tynde skiver.

2
Færdig

Derefter

Nu skal du lave de syltede glaskål. Kog vand, sukker og eddike op. Lagen køles herefter ned. Skær glaskålen ud helt tyndt - gerne på et mandolinjern - og stik kålen ud i passende størrelse. Når lagen er kold, hælder du den over de tynde skiver glaskål.

3
Færdig

Og

Næste skridt er ponzuen. Mix soya, citronsaft og honning, til honningen er helt opløst. Tag herefter 1 salatløg, og skær det i tynde skiver. Her kan du passende bruge mandolinjernet igen. Kog nu ponzuen op, og hæld den over løgene. Lad det hele bliver koldt.

4
Færdig

Til sidst

Tag de syltede glaskål, og læg dem ud på skærebrættet. Tag så lidt af de ponzu-syltede løg, og dryp dem godt af, inden du ligger dem på halvdelen af glaskålene. Læg til sidst et par skiver makrel oven på løgene, inden du lukker den som en lille wrap.

previous
Saltede kammuslinger, spæde salater og smørsauce
next
From Dufftown with Love

Add Your Comment