1 makrel | |
1 citron | |
1 salatløg | |
Salt | |
Ponzu | |
50 g soya | |
25 g citronsaft | |
1-2 skefulde honning | |
Syltet glaskål | |
1 glaskål | |
200 g eddike | |
100 g sukker | |
100 g vand |
1 Færdig | FørstMakrellen ordnes, og ben fjernes med en pincet. Salt makrellen, og riv skallen fra citronen udover. Lad det stå og salte i en times tid. Skyl herefter saltet af, og skær makrellen i tynde skiver. |
2 Færdig | DerefterNu skal du lave de syltede glaskål. Kog vand, sukker og eddike op. Lagen køles herefter ned. Skær glaskålen ud helt tyndt - gerne på et mandolinjern - og stik kålen ud i passende størrelse. Når lagen er kold, hælder du den over de tynde skiver glaskål. |
3 Færdig | OgNæste skridt er ponzuen. Mix soya, citronsaft og honning, til honningen er helt opløst. Tag herefter 1 salatløg, og skær det i tynde skiver. Her kan du passende bruge mandolinjernet igen. Kog nu ponzuen op, og hæld den over løgene. Lad det hele bliver koldt. |
4 Færdig | Til sidstTag de syltede glaskål, og læg dem ud på skærebrættet. Tag så lidt af de ponzu-syltede løg, og dryp dem godt af, inden du ligger dem på halvdelen af glaskålene. Læg til sidst et par skiver makrel oven på løgene, inden du lukker den som en lille wrap. |