Saltede kammuslinger, spæde salater og smørsauce

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 stk. kammuslinger
2 stk. spæde salater (hjerte- eller romainesalat)
Smørsauce
100 g smør
Soya
Citronsaft
Løgblomster
Gærcreme
1 æggeblomme
1 ½ dl rapsolie
1 spsk. dijonsennep
Salt
Cidereddike
Gærflager (inaktivt gær)

Saltede kammuslinger, spæde salater og smørsauce

Af: Restaurant Roxie og Singleton

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at lave mayoen, som er basen til gærcremen. Pisk æggeblommen, salt, sennep og en anelse cidereddike med en elpisker, til det er blevet tykt og hvidt. Pisk herefter olien i i en tynd stråle. Det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt, indtil du har en god tyk og "skælvende" mayo. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt ekstra eddike. Smag herefter til med dine gærflager, til den får den ønskede smag.

2
Færdig

Derefter

Nu kan du gå i gang med at lave din smørsauce. Smøren smeltes og smages til med citronsaft og soya.

3
Færdig

Og

Herefter renser og skyller du dine kammuslinger og din salater. Kammuslingerne skæres i tynde skiver og saltes - salaten halveres.

4
Færdig

Til sidst

Nu er det blevet tid til at anrette. Læg en skefuld gærcreme i bunden af tallerkenen, anret det halverede salat ved siden af. Henover creme og hjertesalat ligger du nu de tynde skiver kammuslinger. Man kan eventuelt pynte retten med lidt forskellige urter. Færdiggør saucen ved at lune den lidt op, og kast en håndfuld løgblomster i. Hæld gerne saucen på nede foran dine gæster.

previous
Papadums og røget auberginecreme
next
Saltet makrel, ponzu og syltet glaskål

Add Your Comment