2 surdejsboller | |
1 tomat | |
1 avocado | |
4 salatblade | |
1 håndfuld løgspirer | |
2 spsk plantebaseret mayonnaise | |
Bøffer | |
1 dl quinoa | |
2 skiver toastbrød | |
1 stor rødbede | |
1 dåse kikærter | |
½ dl olivenolie | |
2 fed hvidløg | |
1 spsk mel | |
1 tsk spidskommen | |
2 tsk agavesirup | |
1 spsk balsamico |
Der mangler absolut intet ved denne burger. Den har smagen, fylden, tyngden, duften og konsistensen. De sultne munde, jeg serverede den for, kunne næsten ikke tro på, at det udelukkende var planter, der var på deres tallerken.
1 Færdig | FørstSkyl quinoaen og kog den efter anvisningen på emballagen. Tænd ovnen på 200 °C. Kom toastbrødet i en foodprocessor og blend det til krummer. Kom det op i en skål. |
2 Færdig | DerefterSkræl først og riv herefter rødbeden. Tilføj til skålen. Dræn kikærterne for vand, men lad en lille smule af væsken, kaldet “aquafaba”, blive tilbage – væsken har samme bindende effekt som æg. Kom kikærter med væsken, olivenolie og hvidløg op i foodprocessoren og blend. Tilføj til skålen sammen med resten af ingredienserne til bøfferne. Tilføj salt og peber. Form 2-4 bøffer og bag dem i ca. 20 minutter i ovnen, indtil de tager farve i kanterne. Lad dem køle lidt af før brug. |
3 Færdig | Til sidstHalver bollerne, skær tomaten i skiver og mos avocadoen med en gaffel. Kom salat på den nederste af bollerne efterfulgt af bøf, avocadomos, tomater og spirer. Smør 1 spsk mayonnaise på den øverste halvdel af bollen og luk burgeren. |