2 spsk ekstra jomfruolivenolie | |
1 løg, hakket | |
4 fed hvidløg, hakket fint | |
8 små rødbeder, skrællede og skåret i kvarte (vi har brugt bolsjerødbeder) | |
6 gulerødder, skåret i grove stykker | |
3 laurbærblade | |
2 kviste timian | |
Havsalt og friskkværnet peber | |
2 spsk tomatpuré | |
2 1/2 dl rødvin (brug vegansk vin, hvis du er veganer) | |
5 dl grøntsagsbouillon | |
400 g Du Puy-linser | |
1 knivspids havsalt | |
2 spsk ekstra jomfruolivenolie | |
2-3 portobellosvampe, skåret i skiver | |
10 brune champignoner | |
10 perleløg, pillede | |
2 tsk arrowroot, opløst i 2 spsk vand | |
Nogle kviste timian, kun bladene, til pynt |
1 Færdig | FørstVarm olivenolien op i en tykbundet gryde eller stegegryde ved middelvarme. Tilsæt løg og hvidløg, og sauter det, til løgene er bløde. Kom rødbeder, gulerødder, laurbærblade, timian, salt og peber i gryden, og lad det hele stege i 5 minutter under jævnlig omrøring. Rør tomatpuréen i, hæld rødvin og grøntsagsbouillon over, og lad retten simre ved lav varme i 20 minutter. |
2 Færdig | DerefterSkyl i mellemtiden linserne under den kolde hane. Bring 1 liter vand i kog sammen med linserne. Skru ned for varmen, og lad dem simre i 15-20 minutter. Tilsæt salt, når linserne er næsten møre. Hæld det overskydende vand fra, læg låg på, og stil dem til side. |
3 Færdig | OgVarm olivenolien op på en stegepande, skru ned for varmen, og steg svampe og perleløg under jævnlig omrøring, til de er møre og gyldne. Smag til med salt og peber, og stil dem til side. Smag på gryderetten, og smag til med mere vin eller bouillon eller flere krydderurter, hvis du synes. Tilsæt svampe og løg, og lad det hele simre i yderligere 10 minutter. Hæld den opløste arrowroot i. Rør forsigtigt rundt, til vinbouillonen er tyknet og klar. |
4 Færdig | Til sidstFjern laurbærblade og timiankviste inden servering. Fordel gryderetten i 4 portionsskåle sammen med linserne, og drys med frisk timian. |