Rød karrysuppe med kylling

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kyllingebryst
1 spsk rød karrypasta
5 kaffir-limeblade
1 løg
1 gulerod
¼ kålhoved snittet i strimler
1 dåse bambusskud
1 bdt. frisk koriander
1 spsk fiskesauce
½ spsk sukker
1 lime
1 dåse kokosmælk
Lidt soja
4 dl kyllingbouillon eller vand
Jordnøddeolie

Rød karrysuppe med kylling

Af: Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum / Foto: Jesper Glyrskov

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Varm en stor gryde op. Kom lidt olie i bunden. Tilsæt den røde karrypasta, kaffir-limebladene og en spiseskefuld af kokosmælken. Herefter rører du den røde karry ud.

2
Færdig

Derefter

Efter et minut tilsætter du resten af kokosmælken, bouillonen og halvdelen af korianderen med stilke. Lad det simre.

3
Færdig

Og

Bland fiskesovs, sukker og limesaft fra en halv lime. Skær kyllingen ud i tynde skiver, og på et andet bræt snittes løg i både, gulerødder i skrå skiver samt kål i strimler.

4
Færdig

Og

Hæld vandet fra bambusskuddene. Varm en wok op, og kom olien ved. Kom løgene i. Efter 30 sekunder kommer du kyllingen i. Når overfladen har taget farve, tilsætter du gulerødder og bambusskud samt fiskesauce, sukker og limeblandingen.

5
Færdig

Til sidst

Efter 2 minutter tager du wokken af varmen, og kålen vendes i. Hæld den kogende røde kokossuppe i, og smag til med soja, lime, fiskesovs og sukker. Hæld i en skål, og servér med frisk koriander på toppen.

previous
Falafel
next
Frittata med spinat

Add Your Comment