1 kg blandede, søde kartofler, pastinakker og majroer | |
3/4 dl olivenolie | |
Saft og revet skal af 1 økologisk citron | |
1 håndfuld korianderblade eller bredbladet persille | |
100 g mandler eller pekannødder, hakket | |
Groft havsalt | |
Friskkværnet sort peber |
1 Færdig | FørstSkyl og skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en stor gryde, hæld vand over, så det dækker, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad rodfrugterne simre i 15-20 minutter, til de er møre. De er færdige, når en skarp kniv glider let igennem dem. |
2 Færdig | Til sidstTag gryden af varmen, gem lidt af kogevandet, og hæld resten fra. Tilsæt olie, citronskal og -saft, koriander, mandler eller nødder, salt og peber, og mos rodfrugterne godt med en kartoffelmoser. Rør mosen godt igennem med en træske, og tilsæt eventuelt en sjat af kogevandet, hvis du synes, mosen er for tyk. |