Rodfrugtmos

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg blandede, søde kartofler, pastinakker og majroer
3/4 dl olivenolie
Saft og revet skal af 1 økologisk citron
1 håndfuld korianderblade eller bredbladet persille
100 g mandler eller pekannødder, hakket
Groft havsalt
Friskkværnet sort peber

Rodfrugtmos

Af: Green Kitchen Stories

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skyl og skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en stor gryde, hæld vand over, så det dækker, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad rodfrugterne simre i 15-20 minutter, til de er møre. De er færdige, når en skarp kniv glider let igennem dem.

2
Færdig

Til sidst

Tag gryden af varmen, gem lidt af kogevandet, og hæld resten fra. Tilsæt olie, citronskal og -saft, koriander, mandler eller nødder, salt og peber, og mos rodfrugterne godt med en kartoffelmoser. Rør mosen godt igennem med en træske, og tilsæt eventuelt en sjat af kogevandet, hvis du synes, mosen er for tyk.

previous
Rødbede-bourguignon
next
Nakkefilet med græskar, grønkål og kartoffelmos

Add Your Comment