4 stenbiderfileter | |
1 knoldselleri | |
2 bladselleri | |
1 syrligt æble | |
5 dl kærnemælk | |
2 store fed hvidløg | |
4 dl mælk | |
1 citron |
1 Færdig | FørstBrændt hvidløg: Pil hvidløgene og kog dem i mælken, til de er møre. Skyl dem og tør dem i ovnen ved 90 grader i ca. 12 timer, til de er helt tørre. |
2 Færdig | DerefterDel sellerien i to med en fordeling på 30/70 procent. Pak det store stykke selleri ind i sølvpapir og bag sellerien i ovnen ved 150 grader i minimum 1 time, til den er mør. Del den bagte selleri i nogle pæne stykker. Det rå stykke selleri skæres i så tynde skiver som muligt. |
3 Færdig | OgTag nu bladsellerien og skær i tynde strimler og skær æblet i små tern. Kog kærnemælken op, så den skiller, og sigt væsken igennem et kaffefilter. Kog herefter væsken ind til det halve og smag den til med citronsaft og salt. |
4 Færdig | OgSkær pæne fileter af fisken og steg fisken på en meget varm pande, så den bliver hårdt ristet på den ene side. Vend fisken og steg den 30 sekunder. |
5 Færdig | Til sidstRetten arrangeres på tallerken. Riv det tørrede hvidløg på et rivejern og drys hen over retten. |