• Home
  • Efterår
  • Risotto med squash og svampe kogt med parmesanskorper
Risotto med squash og svampe kogt med parmesanskorper

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g brune markchampignoner
2 zittauerløg
2 fed hvidløg
1 squash (ca. 225 g)
25 g smør
4 dl risottoris, fx aborioris
3-4 rester/skorper af parmesanost alternativt røde Kristian/hodde Kristian fra Naturmælk eller comendante fra Sønderhaven gårdmejeri – skær kun lige det yderste af skorpen, hvis den ikke er pæn
Ca. 1½ liter varm hønse- eller grøntsagsbouillon
50 g parmesanost, groftrevet
Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Groftrevet parmesan og bredbladet persille

Risotto med squash og svampe kogt med parmesanskorper

Af: Maria Dyrby, dyrbysmad.com / Foto: Ulf Svane

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rens svampene og skær dem i kvarte. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skyl squashen og riv den groft. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Rist svampene ved god varme i nogle minutter og hæld dem i en skål. Smelt resten af smørret i panden og svits løg og hvidløg et par min. eller til de er gennemsigtige.

2
Færdig

Derefter

Tilsæt risene og svits dem med i ca. tre minutter. Tilsæt osterester/skorper og et par dl af den varme bouillon. Kog risene under omrøring, til væsken er opsuget. Fortsæt med at tilsætte bouillon lidt ad gangen de næste 15 minutter.

3
Færdig

Og

Tilsæt den revne squash og kog den med de sidste 15 minutter – risene må ikke tørre ud, og der skal røres tit (parmesanskorperne følger med hele tiden). Risene er møre efter ca. 30 minutter – men stadig med lidt bid.

4
Færdig

Til sidst

Fisk osteskorperne op og kassér dem. Tilsæt de ristede svampe, den revne ost og smag til med salt og peber. Server straks med friskrevet parmesan og lidt bredbladet persille på toppen.

previous
Tomatgalette med frisk timian, Vesterhavsost og pinjekerner
next
Pandekager med havtorn og blåskimmelost

Add Your Comment