200 g brune markchampignoner | |
2 zittauerløg | |
2 fed hvidløg | |
1 squash (ca. 225 g) | |
25 g smør | |
4 dl risottoris, fx aborioris | |
3-4 rester/skorper af parmesanost | |
Ca. 1½ liter varm hønse- eller grøntsagsbouillon | |
50 g parmesanost, groftrevet | |
Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
Pynt | |
Groftrevet parmesan og bredbladet persille |
1 Færdig | FørstRens svampene og skær dem i kvarte. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skyl squashen og riv den groft. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Rist svampene ved god varme i nogle minutter og hæld dem i en skål. Smelt resten af smørret i panden og svits løg og hvidløg et par min. eller til de er gennemsigtige. |
2 Færdig | DerefterTilsæt risene og svits dem med i ca. tre minutter. Tilsæt osterester/skorper og et par dl af den varme bouillon. Kog risene under omrøring, til væsken er opsuget. Fortsæt med at tilsætte bouillon lidt ad gangen de næste 15 minutter. |
3 Færdig | OgTilsæt den revne squash og kog den med de sidste 15 minutter – risene må ikke tørre ud, og der skal røres tit (parmesanskorperne følger med hele tiden). Risene er møre efter ca. 30 minutter – men stadig med lidt bid. |
4 Færdig | Til sidstFisk osteskorperne op og kassér dem. Tilsæt de ristede svampe, den revne ost og smag til med salt og peber. Server straks med friskrevet parmesan og lidt bredbladet persille på toppen. |