Risotto med pære og selleri

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

¼ knoldselleri
1 portobellosvamp
2 dl risottoris
½ skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
2 dl hvidvin
1 terning grøntsagsbouillon
5-6 dl vand
50 g parmesan
1 pære
50 g hasselnødder
5 kviste timian
2 kviste kørvel
1 ½ tsk salt
½ tsk peber

Risotto med pære og selleri

Af: Linn Grubbström

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Hak løg, hvidløg og timian fint. Skræl og hak selleri. Skær portobellosvampen i tern. Opløs bouillonterningen i kogende vand.

2
Færdig

Derefter

Svits selleri og svampe i 1 spsk. olie i en gryde i 2 minutter. Kom det i en skål.

3
Færdig

Og

Svits løg, hvidløg og timian i gryden med 1 spsk. olie i 2 minutter. Kom ris i gryden. Steg under omrøring i 3 minutter. Hæld hvidvin ved. Lad det simre 1-2 minutter, til alkoholen er fordampet. Rør rundt imens.

4
Færdig

Og

Tilsæt bouillon, cirka 2 dl ad gangen. Risene skal opsuge al væden. Det tager cirka 25 minutter. Rør jævnligt. Smag jævnligt på risottoen. Måske kan du lide den med lidt mere bid?

5
Færdig

Og

Tilsæt de stegte selleri og svampe. Rør rundt. Riv parmesanen, og vend den i risottoen. Smag til med salt og peber.

6
Færdig

Til sidst

Rist hasselnødderne cirka 4 minutter på en tør pande ved middel varme, til de er gyldne. Hak dem groft. Snit pæren i tynde både. Hak kørvel. Anret risottoen. Pynt med pære, nødder og kørvel.

previous
Bagt rødkål med gedeost
next
Frozen cheesecake med jordbær

Add Your Comment