Vafler | |
200 g ramennudler | |
2 æg | |
1 chili | |
2 forårsløg | |
spsk. olie olie | |
Fyld | |
2 spsk. tamari (glutenfri soja) tamari | |
2 cm revet ingefær | |
1 spsk. sesamolie | |
1 spsk. (kokos-)sukker eller honning | |
lidt citron | |
salt og peber | |
4 portobello svampe | |
1 hjertesalat | |
2 avocadoer | |
1 rødløg | |
mayonaise | |
evt. friske koriander til pynt | |
færdigkøbt sriracha eller ketchup rørt op med 1/2 chilli |
Jeg fik min første ramenburger i Las Vegas i sommeren 2015 og vil nok aldrig glemme det øjeblik. Hold nu fast, den smagte godt! Ramen kendes som den lækre japanske suppe med fyld, men nudlerne, der bruges til suppen, fungerer også fantastisk som burgerbolle. Denne vegetariske version har selvfølgelig været en tur i vaffelmaskinen og er udstyret med bl.a. portobellosvampe og teriyaki.
1 Færdig | FØRSTRør tamari, ingefær, sesamolie, sukker, citron og salt og peber til teriyakimarinaden sammen. Børst svampene, fjern eventuelle stokke, og læg dem på en bageplade. Pensl med marinade både på over- og undersiden, og lad det trække i ca. 20 minutter. Steg svampene på en grillpande et par minutter på hver side. |
2 Færdig | DEREFTERKog nudlerne efter anvisning på pakken. Skær forårsløg og chili i små, fine stykker. |
3 Færdig | OGHæld vandet fra nudlerne, og lad dem afkøle i ca. 5 minutter i en skål. Tilsæt herefter æg, løg, chili og olie, og rør godt rundt. Lad “dejen” trække lidt, og tænd for vaffeljernet. |
4 Færdig | OGFordel ca. 1 dl æggedej på vaffeljernet, bag i ca. 4 minutter. Gentag, til du har i alt 4 dobbelte belgiske vafler, så du både har en under- og overbolle til alle burgerne. |
5 Færdig | TIL SIDSTPlacer 4 ramenvafler på et fad. Smør dem med mayonnaise, og fordel hjertesalat, portobello, avocado, rødløg og sriracha ovenpå. Top med endnu en ramen-vaffel, og servér evt. med lidt koriander som pynt. Tip: Lav også et spejlæg, og smæk det i din burger for lidt ekstra smag og fylde. |