• Home
  • Ramenburger med portobello og teriyaki
Ramenburger med portobello og teriyaki

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Vafler
200 g ramennudler
2 æg
1 chili
2 forårsløg
spsk. olie olie
Fyld
2 spsk. tamari (glutenfri soja) tamari
2 cm revet ingefær
1 spsk. sesamolie
1 spsk. (kokos-)sukker eller honning
lidt citron
salt og peber
4 portobello svampe
1 hjertesalat
2 avocadoer
1 rødløg
mayonaise
evt. friske koriander til pynt
færdigkøbt sriracha eller ketchup rørt op med 1/2 chilli

Ramenburger med portobello og teriyaki

Af: Camilla Stemann Jensen / Foto: Jesper Glyrskov

Jeg fik min første ramenburger i Las Vegas i sommeren 2015 og vil nok aldrig glemme det øjeblik. Hold nu fast, den smagte godt! Ramen kendes som den lækre japanske suppe med fyld, men nudlerne, der bruges til suppen, fungerer også fantastisk som burgerbolle. Denne vegetariske version har selvfølgelig været en tur i vaffelmaskinen og er udstyret med bl.a. portobellosvampe og teriyaki.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Rør tamari, ingefær, sesamolie, sukker, citron og salt og peber til teriyakimarinaden sammen. Børst svampene, fjern eventuelle stokke, og læg dem på en bageplade. Pensl med marinade både på over- og undersiden, og lad det trække i ca. 20 minutter. Steg svampene på en grillpande et par minutter på hver side.

2
Færdig

DEREFTER

Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Skær forårsløg og chili i små, fine stykker.

3
Færdig

OG

Hæld vandet fra nudlerne, og lad dem afkøle i ca. 5 minutter i en skål. Tilsæt herefter æg, løg, chili og olie, og rør godt rundt. Lad “dejen” trække lidt, og tænd for vaffeljernet.

4
Færdig

OG

Fordel ca. 1 dl æggedej på vaffeljernet, bag i ca. 4 minutter. Gentag, til du har i alt 4 dobbelte belgiske vafler, så du både har en under- og overbolle til alle burgerne.

5
Færdig

TIL SIDST

Placer 4 ramenvafler på et fad. Smør dem med mayonnaise, og fordel hjertesalat, portobello, avocado, rødløg og sriracha ovenpå. Top med endnu en ramen-vaffel, og servér evt. med lidt koriander som pynt.

Tip: Lav også et spejlæg, og smæk det i din burger for lidt ekstra smag og fylde.

previous
Havregrødsvafler
next
Spicy tun med røde bønner

Add Your Comment