½ kg rabarber | |
100 g sukker | |
8 store makroner eller 24 små | |
Evt. 2 spsk rød sherry | |
Creme | |
2 æggeblommer | |
3 spsk sukker | |
1 spsk majsstivelse | |
2 ½ dl piskefløde | |
1 vaniljestang |
1 Færdig | FørstSkær rabarberne i 1 ½ cm lange stykker og kog dem næsten møre med sukker og et par spsk vand. Lad dem køle af. |
2 Færdig | DerefterSå er det tid til cremen: Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med den flækkede vaniljestang og hæld den kogende fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens du pisker – cremen må ikke koge, så skiller den. Tag gryden af varmen og lad cremen køle af. |
3 Færdig | Til sidstFordel letknuste makroner i portionsglas og dryp dem med sherry. Kom rabarber og creme på og servér. |