Rabarbersaft

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

250 g rabarber, rensede
3 dl vand
75 g sukker

Rabarbersaft

Af: Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum (fra bogen SÆSON)

Sådan gør du

Rabarbersaften kan serveres iskoldt med citronskiver og isterninger, og man kan også lave ret så koncentrerede små drinks med vodka og is som enten dessertdrik eller sen eftermiddagsaperitif. Gem de frasiede rabarber som kompot til din morgenmad dagen efter.

Du kan også bruge rabarbersaften til granité og lave mascarponesorbet med rabarbergranité og citronverbena.

1
Færdig

Fremgangsmåde

Læg rabarber, vand og sukker i en gryde, og bring det i kog. Skru ned, og lad det simre i 3 min., og sluk derefter. Si lagen efter 10 min.

Den får en flot farve og kan holde sig på køl i ca. 1 uge. Hvis den skal holde længere, skal den fryses. Den fortyndes efter smag.

2
Færdig

Tip

Fortynd med 2:1 dele af saft og vand, og hæld i ispindeforme. Så får du de skønneste saftevandsispinde til sommerens varme dage.

previous
Mascarponesorbet med rabarbergranité og citronverbena
next
Grønne asparges med burrata og trøffelolie

Add Your Comment