250 g rabarber, rensede | |
3 dl vand | |
75 g sukker |
Rabarbersaften kan serveres iskoldt med citronskiver og isterninger, og man kan også lave ret så koncentrerede små drinks med vodka og is som enten dessertdrik eller sen eftermiddagsaperitif. Gem de frasiede rabarber som kompot til din morgenmad dagen efter.
Du kan også bruge rabarbersaften til granité og lave mascarponesorbet med rabarbergranité og citronverbena.
1 Færdig | FremgangsmådeLæg rabarber, vand og sukker i en gryde, og bring det i kog. Skru ned, og lad det simre i 3 min., og sluk derefter. Si lagen efter 10 min. Den får en flot farve og kan holde sig på køl i ca. 1 uge. Hvis den skal holde længere, skal den fryses. Den fortyndes efter smag. |
2 Færdig | TipFortynd med 2:1 dele af saft og vand, og hæld i ispindeforme. Så får du de skønneste saftevandsispinde til sommerens varme dage. |