Rabarberkompot med vanilje

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg rabarber
1 vaniljestang
270 g rørsukker
Evt. 1 tsk atamon

Rabarberkompot med vanilje

Opskrifter og foto: Søren Staun Petersen fra bogen 'Rabarber'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rabarberne skæres i små stykker. Skrab vaniljekornene ud af stangen og kom alle ingredienserne op i en gryde – inkl. vaniljestangen. Kog ved middel/lav varme til en tyk kompot.

2
Færdig

Derefter

En portion giver 1 glas à ca. 800 ml.

3
Færdig

Til sidst

For alle tre kompotter gælder, at de skal køle lidt af, inden de kommes på skoldede glas, der evt. er skyllet i atamon. De kan opbevares i et mørkt og køligt skab, men efter åbning skal glasset i køleskab. Holdbarhed før åbning er ca. 3 måneder og efter åbning 1 uges tid.

previous
Rabarbercrumble
next
Gillardeau østers, grønne jordbær og ærter

Add Your Comment