Rabarber med rabarbersorbet

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

250 g rabarber
30 g sukker
1 spsk. citronsaft
2 skiver citron
3 g tørret hibiscus i en gazesok (eller et tebrev)
vakuumpose
Rabarbersorbet
400 g rabarber
135 g sukker
45 g glukose
125 g rabarbersaft fra vakuumerede rabarber
25 g citronsaft
Urter til pynt, fx rød skovsyre eller citronverbena

Rabarber med rabarbersorbet

Af: Mette Dahlgaard fra bogen 'Gemyse' / Foto: Flemming Gernyx

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Vask rabarberne grundigt og fjern top og bund. Skær rabarberne i stænger, så de passer i vakuumposen. Læg dem pænt i vakuumposen sammen med sukker, citronsaft, citronskiver samt hibiscus og vakuumér. Pocher de vakuumerede rabarber i en gryde, til rabarberne er møre, men stadig faste. Det tager 10-15 minutter. Afkøl rabarberne i vakuumposen. Når rabarberne er kolde, skæres de i tern. Saften gemmes til sorbet.

2
Færdig

Derefter

Sæt ovnen på 250 °C. Vask de 400 g rabarber grundigt og skær top og bund fra. Skær rabarberne ud i tern og vend dem med sukkeret i et ovnfast fad. Sæt fadet i den forvarmede ovn, som nu skrues ned på 200 °C. Rabarberne bages, til de er møre, ca. 10-15 minutter.

3
Færdig

Og

Opvarm glukosen med saft fra de vakuumerede rabarber, til den er opløst. Brug en kraftig blender til at blende bagt rabarber, glukoseblandingen samt citronsaft til en ensartet masse. Ismassen sigtes gennem en finmasket sigte og køres på ismaskine.

4
Færdig

Til sidst

Anret tern af pocherede rabarber i en tallerken. Læg en kugle sorbet ovenpå og pynt med en syrlig urt.

previous
Kartoffelpasta med stenbiderrogn og hibiscus
next
Gemyse med tomat, pinjekerner og basilikum

Add Your Comment