4 porrestokke | |
4 æg | |
Lidt smør og salt til kogning | |
0,5 dl æblecidereddike | |
0,5 dl velsmagende olivenolie | |
Salt og peber | |
1 porreblomst |
1 Færdig | FørstKnæk porrestokkene af i den ende, hvor de bliver træede. Fjern yderbladene, og skær porrestokkene i mindre stykker. Damp porrestokkene i 3-4 minutter i vand med salt og smør. |
2 Færdig | DerefterKog æggene i 7 minutter. Knus nu de stadig lune æg let med en grydeske, og rør dem sammen med salt, peber og eddike. Tilsæt olivenolien i en tynd stråle. Klip blomsterne af stilken, og tilsæt dem til æggene efter smag. Pas på, de er stærke. |
3 Færdig | Til sidstAnret de kogte porrestokke på et fad sammen med æg, og drys porreblomster ud over. Tip: Kan du ikke få fat i porrestokke, så brug almindelige, slanke porrer i stedet. |