Porrestokke med knust æg og porreblomster

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 porrestokke
4 æg
Lidt smør og salt til kogning
0,5 dl æblecidereddike
0,5 dl velsmagende olivenolie
Salt og peber
1 porreblomst

Porrestokke med knust æg og porreblomster

Af: Mette Helbæk / Foto: Stine Christiansen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Knæk porrestokkene af i den ende, hvor de bliver træede. Fjern yderbladene, og skær porrestokkene i mindre stykker. Damp porrestokkene i 3-4 minutter i vand med salt og smør.

2
Færdig

Derefter

Kog æggene i 7 minutter. Knus nu de stadig lune æg let med en grydeske, og rør dem sammen med salt, peber og eddike. Tilsæt olivenolien i en tynd stråle. Klip blomsterne af stilken, og tilsæt dem til æggene efter smag. Pas på, de er stærke.

3
Færdig

Til sidst

Anret de kogte porrestokke på et fad sammen med æg, og drys porreblomster ud over.

Tip: Kan du ikke få fat i porrestokke, så brug almindelige, slanke porrer i stedet.

previous
Jordskoktopsuppe
next
Flæskesvær og krydderfedt

Add Your Comment