# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Pocherede æg med græskar, dild, rosenkål og valnødder
0 0
Pocherede æg med græskar, dild, rosenkål og valnødder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 æg
1 lille hokkaidogræskar
Lidt hvidløg
Salt og peber
6 hoveder rosenkål, gerne store
1 lille bdt. dild
Lidt skalotteløg
1 spsk valnødder
Olivenolie
Eddike

Pocherede æg med græskar, dild, rosenkål og valnødder

Af: Frederik Bille Brahe / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skræl, og fjern kernerne fra græskarret. Skær det i 2 x 2 centimeter tern, og sautér ternene i olivenolie med en lille smule hvidløg. Lige før bruning tilsætter du 3–4 spiseskefulde vand, og lader ternene koge sammen. Du skal opnå en konsistens, som er en blanding af blød og fast. Smag til med salt og peber, og stil kompotten til side.

2
Færdig

Derefter

Skær bunden af rosenkålene, pil de yderste blade af, og læg bladene i vand. Pil dilden ud i kviste, og smid dem i koldt vand. Snit lidt skalotteløg, og rist valnødderne, så de bliver let gyldne.

3
Færdig

Og

Fyld en gryde halvt med vand. Tilsæt rigeligt med salt og eddike, og stil gryden over til kogning. Mens den varmer op, slår du 4 æg ud i en skål. Når vandet koger, laver du en hvirvelstrøm i vandet med et piskeris. Hæld nu æggene i, og lad dem pochere ved medium temperatur i cirka 2 minutter. Eller til de er faste og bløde indeni. Tag dem op med en hulske, og læg dem på et klæde.

4
Færdig

Til sidst

Anret nu græskarret i bunden af en tallerken, og læg et æg ovenpå. Marinér grønkålsbladene i lidt olivenolie, smag til med salt og eventuelt en smule citronskal. Læg dem dekorativt omkring ægget sammen med snittede skalotteløg og valnødder.

previous
Agedashi-tofu med revet radise, lynsyltede agurker og sød miso
next
Avocadomad med blødkogt æg som på Atelier September

Add Your Comment