Pistacie- og chokolade-cookies

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

250 g mørk chokolade (smager bedst med 60-80% kakao)
50 g smør (stuetempereret)
2 æg
175 g lys muscovadosukker
60 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 knsp. fint salt
200 g usaltede pistacienøddekerner

Pistacie- og chokolade-cookies

Af: Christel Pixi og Søren Ejlersen, fra bogen 'Pixi bager grønne kager' / Foto: Ditte Ingemann

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Forvarm ovnen til 180 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret i en skål over vandbad. Rør i det jævnligt, så alle chokoladeklumper smeltes, og du får en glat masse.

2
Færdig

Derefter

Mens chokolade og smør smelter, så pisk æg og sukker sammen til en luftig og cremet masse. Vend den smeltede chokolade i æggemassen. Sigt mel, bagepulver og salt i, og vend, til du har en ensartet masse. Sæt dejen på køl i 15 minutter, indtil den bliver mere fast. Det er vigtigt at den ikke står for længe, da den ikke må blive FOR fast.

3
Færdig

Og

Mens dejen er på køl, kan du hakke pistacienøddekernerne – gerne groft, da det gør dem mere sprøde efter bagning. Tag dejen ud, og brug en ske eller en isske til at forme 12 kugler. Hæld de hakkede pistacienøddekerner i et fad, og tril de 12 dejkugler i nødderne, til de er dækket af nødder.

4
Færdig

Til sidst

Sæt dine cookies på bagepladen med ca. 6 cm mellemrum, da de flyder ud under bagningen. Bag dem 6 ad gangen i 7-9 minutter, til pistacienøddekernerne er gyldne. Lad dine cookies køle lidt på en bagerist inden servering.

TIP: Hvis du kun vil lave 6 cookies og gemme de resterende, rå dejkugler, kan du sætte dem i køleskabet, til de er faste, og derefter lægge dem i en pose i fryseren. Så kan du til hver en tid tage dem ud og bage dem som ovenstående, dog skal du bage dem i 1 minut længere, da de er frosne.

previous
Citronlagkage med hvid chokolade og bær
next
Friske ingefærmuffins

Add Your Comment