250 g mørk chokolade (smager bedst med 60-80% kakao) | |
50 g smør (stuetempereret) | |
2 æg | |
175 g lys muscovadosukker | |
60 g hvedemel | |
½ tsk bagepulver | |
1 knsp. fint salt | |
200 g usaltede pistacienøddekerner |
1 Færdig | FørstForvarm ovnen til 180 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret i en skål over vandbad. Rør i det jævnligt, så alle chokoladeklumper smeltes, og du får en glat masse. |
2 Færdig | DerefterMens chokolade og smør smelter, så pisk æg og sukker sammen til en luftig og cremet masse. Vend den smeltede chokolade i æggemassen. Sigt mel, bagepulver og salt i, og vend, til du har en ensartet masse. Sæt dejen på køl i 15 minutter, indtil den bliver mere fast. Det er vigtigt at den ikke står for længe, da den ikke må blive FOR fast. |
3 Færdig | OgMens dejen er på køl, kan du hakke pistacienøddekernerne – gerne groft, da det gør dem mere sprøde efter bagning. Tag dejen ud, og brug en ske eller en isske til at forme 12 kugler. Hæld de hakkede pistacienøddekerner i et fad, og tril de 12 dejkugler i nødderne, til de er dækket af nødder. |
4 Færdig | Til sidstSæt dine cookies på bagepladen med ca. 6 cm mellemrum, da de flyder ud under bagningen. Bag dem 6 ad gangen i 7-9 minutter, til pistacienøddekernerne er gyldne. Lad dine cookies køle lidt på en bagerist inden servering. TIP: Hvis du kun vil lave 6 cookies og gemme de resterende, rå dejkugler, kan du sætte dem i køleskabet, til de er faste, og derefter lægge dem i en pose i fryseren. Så kan du til hver en tid tage dem ud og bage dem som ovenstående, dog skal du bage dem i 1 minut længere, da de er frosne. |