300 g friske hindbær eller andre bær | |
Marengs | |
100 g æggehvide | |
100 g flormelis | |
100 g sukker | |
3 dråber citronsaft | |
Myntecreme | |
1 lille bundt mynte | |
200 g piskefløde | |
2 blade gelatine | |
200 g hvid chokolade | |
50 g smør | |
1 tsk glukose | |
Pynt | |
Blå violer eller anden blomst | |
Chokoladekugler, hvide | |
Frysetørret hindbær |
1 Færdig | MarengsPisk æggehviden skummende med et par saltkorn og en dråbe citronsaft. Tilsæt sukker og pisk, til det er stift. Tilsæt derefter flormelis og pisk massen sej. Hæld i en sprøjtepose og lav runde ’fuglereder’. Bages i ovnen ved 90 grader i cirka 2 timer. |
2 Færdig | MyntecremeFløden koges op med mynteblade, tages af varmen og blendes i en tårnblender, til den er grøn. Sigtes herefter over i en gryde. Gelatinen lægges i koldt vand og udblødes. Myntefløden varmes op sammen med glukosen. Tilsæt chokolade og gelatine og pisk glat. Lad massen køle lidt af og pisk derefter smør i, til du har en ensartet ganache. |
3 Færdig | Til sidstCremen sprøjtes i marengsen, som derefter fyldes med hindbær og pyntes med blomster. Knus lidt frysetørret hindbær og sigt ud over kagen. |